Budućnost predstavila novog trenera: Cilj osvajanje ABA lige, domaćeg prvenstva i Kupa
Foto: Anadolija

Repeša ima visoke ambicije

Budućnost predstavila novog trenera: Cilj osvajanje ABA lige, domaćeg prvenstva i Kupa

Nakon što je u subotu veče zbog loših rezultata smijenila Aleksandra Džikića, KK Budućnost Voli danas je predstavila novog trenera – Jasmina Repešu. Hrvatski stručnjak potpisao je ugovor na 18 mjeseci, a pred njim je jasan cilj, osvajanje regionalne ABA Lige i što više pobjeda u Euroligi.

Na promociji Jasmina Repeše, predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan još jednom se zahvalio Aleksandru Džikiću na svemu što je uradio za klub, ali i ocijenio da je promjena bila neophodna. 

„Prva i jedina opcija nam je bio Jasmin Repeša, brzo i lako smo se dogovorili. Još jednom želim da se zahvalim Džikiću, koji će ostati upisan u istoriji kluba. Ekipa je dotakla dno nakon poraza od Krke i počeli smo odmah poslije tog poraza da razmišljamo o promjeni “, rekao je Bokan. 

2018123123419923740337961Web

Bokan i Repeša, Foto: AA

Pred novim trenerom Jasminom Repešom je kao prvi cilj postavljeno osvajanje ABA lige. 

„Ciljevi su jasni, tu nema promjene - osvajanje ABA lige, domaćeg prvenstva i Kupa, kao i što više pobjeda u Evroligi“, naglasio je Bokan. 

Novi trener „plavih“ kazao je na predstavljanju da nikada nije lako preuzeti ekipu u toku sezone, jer su potrebne određene promjene. 

„Vjerujem u projekat i imam visoke ambicije, a cilj mi je da to prenesem na okruženje, ne samo na ekipu. Ciljevi se ne mijenjanju, želimo da krenemo prema najvećim mogućim dostignućima“, kazao je Repeša. 

2018123123419923740337959Web

Repeša, foto:AA

Istakao je da će prvi cilj biti stabilizacija ekipe. 

„Moramo da izbacimo frustracije iz glava, prije svega kod pojedinih igrača, da dobiju samopouzdanje. Ovdje ima kvalitetnih košarkaša, koji sigurno mogu bolje i neophodno je da se napravi dijagnoza zašto je bilo nekonzistentnosti u mnogo utakmica“, poručio je novi trener KK Budućnost Voli. 

Repeša je samostalnu trenersku karijeru započeo 1995. u zagrebačkoj Doni, odakle prelazi u Cibonu, gdje ostaje dvije sezone. Bio je i trener turskog Tofaša, Splita, Cibone, Fortituda, Virtus Rome, Benetona... U sezoni 2013/2014 vodio je ekipu Cedevite iz Zagreba, nakon čega je preuzeo ekipu Olimpije iz Milana, koju je vodio do juna 2017. Osim klubova, Repeša je vodio i hrvatsku reprezentaciju. 

Hrvatski stručnjak u godini na izmaku radio je privremeno kao selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Novi trener KK Budućnost Voli debitovaće na klupi ekipe iz Podgorice 3. januara 2019. godine, u Milanu, protiv Armanija, u meču 16. kola Eurolige. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.