Italija: Usvojen budžet, Berluskoni najavio proteste plavih prsluka
Italija, Parlament, foto: Ilustracija

Italija: Usvojen budžet, Berluskoni najavio proteste plavih prsluka

Italijanski parlament usvojio je danas državni budžet za narednu godinu koji je prethodno bio predmet žustre rasprave između zvaničnog Rima i Evropske unije.

Zastupnički dom italijanskog parlamenta je s 313 glasova za i 70 glasova protiv usvojio državni budžet za narednu godinu.

"Italijani će odmah osjetiti pozitivne rezultate usvojenog budžeta", poručio je italijanski premijer Đuzepe Konte.

S druge strane, opozicione ljevičarske Demokratska partija (PD) i Partija slobode i jednakosti (LEU) bojkotovale su glasanje, a njihovi simpatizeri su protestovali ispred zgrade parlamenta.

Poslanici opozicione partije Forza Italia (FI) su u znak protivljenja nacrtu budžeta u salu parlamenta došli u plavim majicama s natpisom "Dosta je poreza".

Lider te političke opcije i bivši premijer Italije Silvio Berluskoni najavio je da će u januaru naredne godine organizovati masovne antivladine proteste širom Italije.

On je, za razliku od demonstracija žutih prsluka u francuskoj, najavio da će u Italiji biti protesti plavih prsluka.

"Ovi plavi prsluci su simbol Italije koja se protivi dodatnim nametima ljudima koji u ovoj zemlji rade, proizvode ili uživaju u penziji. Isti ovi prsluci će izaći na ulice italijanskih gradova već od januara", poručio je Berluskoni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.