Davor Dragičević na skupu
Foto: AA

Davor Dragičević na skupu "Pravda za Davida": Ostajem ovdje

Na Trgu Krajine u Banjaluci završeno je okupljanje građana "Pravda za Davida" koji su pružili podršku porodici Dragičević u potrazi za istinom o ubistvu Davida Dragičevića.

Davor Dragičević, Davidov otac, nakon obraćanja građanima krenuo je u šetnju, u čemu su ga pratili građani, a kako je najavio, nakon šetnje vratiće se na Trg Krajine, javlja Anadolija.

2018123023418978040324053Web

Foto: AA

"Velikih skupova više neće biti, biće kad dođe pravda za Davida, biće i muzika, onu što je volio, ali skupova na ovaj način više neće biti. Nemamo više šta uraditi. Ostajem ovdje, napadnu li me, idem prvi za svoje dijete protiv vas svih. Poginuti časno i pošteno bolje je nego kao smrad, đubre, hijena, živjeti čitav život", kazao je Dragičević.

2018123023418978040324046Web1

Foto: AA

Rekao je da će nastaviti mirno i dostojanstveno, kao što je činio proteklih 280 dana, a građane Banjaluke i čitave Bosne i Hercegovine pozvao je "da odmah stanu u odbranu samih sebe i svoje djece od onih koji će prvi da izazovu incident".

Dragičević je ponovio i da od zahtjeva da se pronađu odgovorni neće odustati, a pozvao je i međunarodnu zajednicu "da zaštiti ovaj narod".

2018123023418978040324056Web

Foto: AA

Okupljenima su se tokom skupa obratili i Davidova majka Suzana Radanović i članovi grupe "Pravda za Davida", a građani su podignutih pesnica pjevali "Klinac iz geta" te uzvikivali "Uz tebe smo Davore", "Pravda za Davida, pravda za Dženana, pravda za svu našu djecu".

Tokom skupa okupljeni su tražili ostavku Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS-a, a prethodno je Davor Dragičević iznio zahtjev da do početka skupa najodgovorniji u MUP RS podnesu ostavke.

Tražio je i da budu uhapšeni Filip Ćulum, Đorđe Rađen, Zoran Bošnjak, Mikica Marjanac, Siniša Kojdić i inspektor Bojan Karanović, a da se pod mjere nadzora stave oni koji su održali press konferenciju MUP-a RS 26. marta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.