Bangladeš: 16 osoba poginulo u nasilju povezanom sa parlamentarnim izborima
Bangladeš, foto: Ilustracija

Bangladeš: 16 osoba poginulo u nasilju povezanom sa parlamentarnim izborima

Najmanje 16 osoba poginulo je u nasilju povezanom sa parlamentarnim izborima koji se danas u održavaju u Bangladešu, javila je agencija AP.

Građani Bagladeša danas biraju poslanike u novom sazivu parlamenta na izborima na kojima se predviđa da će premijerka Šeik Hasina osvojiti četvrti mandat.

Biračka mjesta su otvorena jutros u 8.00 po lokalnom vremenu posle nekoliko nedjelja izborne kampanje obilježene nasiljem i optužbama opozicije da je ugnjetavana. 

Oko 104 miliona glasača danas bira između vladajuće koalicije koju predvodi premijerka Hasina (71) i opozicije na čelu sa Halidom Zia, koja je trenutno u zatvoru u okviru istrage o korupciji. 

Vlasti su danas rasporedile oko 600.000 pripadnika snaga bezbjednosti u strahu od novog nasilja na izborni dan.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.