Darmanović o slučaju Branke Milić: Crna Gora će preduzeti određene korake ukoliko Srbija ne ponudi odgovor
Srđan Darmanović

Darmanović o slučaju Branke Milić: Crna Gora će preduzeti određene korake ukoliko Srbija ne ponudi odgovor

Crna Gora je strpljivo čekala odgovor zvaničnog Beograda u vezi sa slučajem Branke Milić, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i poručio da opstrukcija sudskog procesa ne može trajati u nedogled.

On je naglasio da će Crna Gora preduzeti određene korake ukoliko Srbija ne ponudi odgovor.

Šef diplomatije je kazao da i dalje vjeruje da Vlada Srbije neće odlučiti da opstruira pravdu time što će štititi bjegunca pod svojim krovom i ometati sudski proces koji se odvija u Crnoj Gori.

Kako je istakao, Crna Gora je prema tom pitanju postupala vrlo odgovorno u skladu sa svim međunarodnim pravilima i dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje.

„To će vjerovatno biti slučaj još neko vrijeme. Mi se još uvijek nadamo da će Srbija u tom slučaju pomoći sebi, pa time i nama", kazao je Darmanović u intervjuu agenciji MINA koji će biti objavljen tokom novogodišnjih praznika.

On je rekao da će, ukoliko Srbija ne ponudi odgovor, to imati posljedice i da će Crna Gora preduzeti određene korake.

Opstrukcija sudskog procesa, kako je naglasio Darmanović, ne može trajati u nedogled.

"Još se nadam rješenju koje će izbjeći neprijatnosti. Ukoliko se to ne desi, ima raznih mogućnosti kako Crna Gora može da reaguje", zaključio je crnogorski šef diplomatije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.