Odigran memorijalni “Rapid turnir ŠK Budućnost 2018

Odigran memorijalni “Rapid turnir ŠK Budućnost 2018": Đukić potvrdio primat

U znak sjećanja na preminule majstore članove Šahovskog Kluba „Budućnost“, ova organizacija
je organizovala memorijalni “Rapid turnir ŠK Budućnost 2018.” na kojem je prvo mjesto osvojio Velemajstor Nikola Đukić, prvotimac Budućnosti i prva tabla crnogorske reprezentacije, sa 6 osvojenih poena.

Drugo mjesto osvojio je Velemajstor Milan Draško (5,5), treći je bio Inter majstor Blažo Kalezić (5,5), četvrti Fide majstor Aleksandar Tomić (5), peti Fide majstor Vladimir Pajković (5), šesti Fide majstor Sreten Đukanović (5), sedmi Inter majstor Predrag Nikač (5), dok je Nemanja Vukčević bio osmi sa 4,5 poena.

Specijalnu nagradu kao najbolje plasirani klubski igrač (9 mjesto) osvojio je Fide majstor Andrej Šuković sa 4 poena, koji je i na ovom turniru potvrdio da je nova nada crnogorskog šaha.

Pokrovitelji ovog turnira pored ŠK „Budućnost“, bili su i Prisma-korporativne komunikacije, Šahovski savez Crne Gore i Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore.

Turnir se igrao u klupskim prostorijama ŠK „Budućnost“ po Švajcarskom sistemu u 7 kola, a tempo igre je bio 15 minuta po igraču.

Turnir se rejtingovao pa je to predstavljalo dodatni motiv za izuzetnu sportsku borbenost talentovanog novog crnogorskog šahovskog talasa.

Po riječima predsjednika Šahovskog Kluba Budućnost Dušana Koraća, turnir je bio izuzetno jakog sastava jer je među 40 takmičara učešće uzelo 3 velemajstora, 3 intermajstora i čak 7 fidemajstora.

“Pozdravljam sve koji su danas bili sa nama, u vrijeme kada se tradicionalno prisjećamo naših preminulih majstora i odajemo im poštu na primjeran način, igrajući i slaveći ovu drevnu igru. ”-zaključio je Korać.

ZoranJocovic

Zoran Jocović

Na otvaranju turnira, igrače i goste pozdravio je Zoran Jocović, član uprave kluba podsjetivši sve prisutne na briljantnu istoriju kluba i preminule majstore, nekadašnje članove kluba: Žarka Živkovića, Milana Živkovića, Radovana Brajovića, Peđu Vučinića, Mladena Krstića i Mihaila Milonjića, koji su ostavili snažan pečat u istoriji kluba i crnogorskoig šaha.

Turnir je besprekorno sudio Mladen Popović (Internacionalni Arbitar). Uprava kluba se, ovom prilikom, zahvalila kompanijama i institucijama koje su ove godine bile uz ŠK Budućnost i značajno doprinijeli u osvajanju svih titula za koje se klub nadmetao, a to su prije svih Aerodromi Crne Gore, Kompanija “13. Jul Plantaže”, Lovćen životna osiguranja, Vodovod – Podgorica, Ministarstvo sporta, Opština Podgorica… sa kojima klub najavljuje nove titule i u narednom periodu i dostojanstveno obilježavanje 70 godina postojanja kluba naredne godine,

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.