Pljevljaski lovci ustrijelili 44 lisice
Foto: PV Informer

Nema bjesnila

Pljevljaski lovci ustrijelili 44 lisice

Pljevaljski lovci tokom lovne sezone ustrijelili su 44 lisice.

U pljevaljskom Lovačkom društvu po nalogu Veterinarske uprave bilo je potrebno ustrijeliti 45 lisica, kako bi se analizom istih utvrdilo da li je na prostoru pljevaljske opštine prisutna bolest bjesnila, piše Dan.

Sve ustrijeljene lisice su dopremljene u veterinarske ambulante, odakle su proslijeđene na analizu u Podgoricu.

Za svaku ustrijeljenu lisicu, strijelca je sledovala i novčana nagrada od 15 eura.

Prema saznanjima lista, nakon izvršene analize nije bilo slučajeva da je neka od lisica oboljela od bjesnila, što daje nadu da ova bolest nije prisutna na prostoru pljevaljske opštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.