103.000 eura odštete Dušku Šariću zbog neosnovanog pritvora od tri i po godine
Duško Šarić

Suma srazmjerna šteti koju je pretrpio

103.000 eura odštete Dušku Šariću zbog neosnovanog pritvora od tri i po godine

Pljevljak Duško Šarić, brat Darka Šarića, odlukom Osnovnog suda u Pljevljima dobiće od države 103.000 eura odštete zbog neosnovanog pritvora. Prema pravosnažnim presudama, Šarić je tri i po godine neosnovano proveo u pritvoru.

Presudu kojom je Šariću dodijeljena navedena odšteta donijela je sudija Marina Jelovac, nakon što je Šarić oslobođen svih optužbi za pranje novca, zbog čega je tužio državu Crnu Goru za neosnovan boravak u pritvoru, piše Dan.

Duško Šarić se nedavno požalio u pljevaljskom sudu, prilikom davanja iskaza po tužbi protiv države Crne Gore, da se zbog nervoze u zatvoru ugojio 20 kilograma, da ga je supruga nakon dvije i po godine boravka u pritvoru ostavila, kao i da su njegova djeca pretpjela mnoge nedaće dok je bio u zatvoru. Šarić je tom prilikom kazao da se njegov sin nije mogao upisati u predškolsku ustanovu u Beogradu, jer je on bio javno satanizovan u medijima.

“Nema tog novca koji mi može nadoknaditi tri i po godine koje sam nevin proveo u pritvoru”, rekao je tom prilikom u pljevaljskom sudu Duško Šarić i zatražio odštetu od 200 hiljada eura.

Sudija Jelovac je, ipak, presudila da Šarića sleduje odšteta od 103.000 eura, odnosno da je ta suma srazmjerna šteti koju je pretrpio. Prije ove odluke Jovica Lončar, koji je bio optužen sa Šarićem, dobio je 106.000 eura zbog neosnovanog pritvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.