Na spomeniku komitama u Nikšiću urezana četiri
Foto: Antena M

Na spomeniku komitama u Nikšiću urezana četiri "S"

Na staklenoj površini spomenika crnogorskim komitama, koji je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otkrio u srijedu poručivši da su oni bili "preteča pokreta za obnovu nezavisne Crne Gore 2006", pronađena su urezana četiri slova "S".

Spomenik je posvećen svim crnogorskim komitama 1916-1929. koji su se borili za pravo, čast i slobodu Crne Gore.

Đukanović je na svečanosti u Nikšiću naveo da se ovim spomenik želi poručiti da borba komita nije bila uzaludna.

On je rekao da su komite bili borci za slobodu Crne Gore u vrijeme austrougarske okupacije u Prvom svjetskom ratu i borci za odbranu njenog državnog dostojanstva nakon, kako je naveo, nasilnog pripajanja Srbiji 1918. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.