Rotvajler napao trogodišnjeg dječaka, oborio ga na pod i počeo da ga kida
ilustracija

Rotvajler napao trogodišnjeg dječaka, oborio ga na pod i počeo da ga kida

Trogodišnjaka je napao rotvajler u utorak, kada je s majkom i ocem izlazio iz kafića u središtu Ražnja u Hrvatskoj, prenosi Večernji list.

Dječakov otac Marin L. zgrožen je činjenicom da se i posle događaja isti psi mjestom šetaju bez povoca i korpe, uprkos prijavi policiji.

"Evo, upravo smo supruga i ja u bolnici kod sina. Nadamo se da će ga danas otpustiti kući jer je gotova terapija antibiotikom. Velika sreća je što mi sinu nisu probijena pluća jer ga je donekle zaštitila debela zimska odjeća", kazao je otac za hrvatske medije.

Napad se desio dok su izlazili iz kafića. Dva rotvajlera bez korpse su ih ugledala i zaletjela se prema njima te su oni se vratili u kafić da bi se zaštitili.

Međutim, njegova supruga, dok je ulazila, nije stigla zatvoriti vrata pa se jedan rotvajler bacio na njihovog trogodišnjeg sina, a drugi na njihovog psa.

Rotvajler je bacio dječaka na pod i počeo ga kida. Suprug je uz pomoć vlasnika kafića uspio otrgnuti psa s djeteta. Zatim su otišli u Hitnu u Šibenik.

Dječak je na desnoj lopatici imao veću otvorenu ranu kože, potkožja i mišića te manju ranu bočno na grudnom košu.

Vlasnik rotvajlera Branko M. kaže da je za ugriz odgovorna samo njegova ženka rotvajlera. Kazao je da je rotvajler krenuo na njihovog psa, a ne na dječaka.

"Mislim da se povrijeđeni dječak našao između nje i njihova psa, na kojeg je krenula", izjavio je vlasnik psa.

Protiv vlasnika će biti podnesena prekršajna prijava jer su povrede okarakterisane kao lakše.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.