Podgoričanke na meti maloljetnih kradljivaca: Tražili nešto sitno, odnosili novčanike
ilustracija

Podgoričanke na meti maloljetnih kradljivaca: Tražili nešto sitno, odnosili novčanike

Podgorička policija rasvijetlila je više krivičnih djela počinjenih na teritoriji tog grada. U pitanju su krađe na štetu marketa, kladionica, frizerskih salona, taksista. Na meti lopova su se našle i Podgoričanke kojima su iskoristivši nepažnju maloljetnici otuđili novčanike.

Podgoričani F.M. (24), N.P. (26) i S.P. (26) uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa na naročito drzak način na štetu D.P.

"Oni su kako se sumnja ovo krivično djelo počinili na način što su sjeli u taksi vozilo kojim je upravljao oštećeni i tražili da ih odveze u selo Brčeli. Tokom vožnje su fizički napali D.P. i tražili da im preda novac i telefon. Oštećeni je zatražio pomoć preko dispečerskog centra taksi udruženja i vozilom se uputio u pravcu Centra bezbjednosti Podgorica. Kada je stigao ispred prostorija Centra i zaustavio vozilo lica su se dala u bjekstvo sa otuđenim stvarima", kazali su iz policije.

Policijski službenici su nedaleko od zgrade Centra bezbjednosti sustigli i uhapsili ova lica i oni će biti uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom  tužiocu.

Takođe, službenici podgoričke policije su uhapsili E.S. (24) iz Podgorice zbog sumnje da je sa još jednim licem, otuđio motocikl ispred jedne stambene zgrade koji je kasnije prodao za iznos od 50 eura. Motocikl je pronađen i vraćen vlasniku. 

Zbog sumnje da je opljačkao kladionicu "Meridian" uhapšen je  i N.A. (29) iz Podgorice.

"Sumnje se da je N.A. ovo krivično djelo počinio u sportskoj kladionici „Meridian“ koristeći nepažnju zaposlene na način što je otuđio novac u iznosu od 200 eura nakon čega se udaljio iz objekta", kazali su iz policije.

Podgorička policija je podnijela krivičnu prijavu protiv S.M. (35) iz tog grada zbog sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje.

"On je, sumnja se, od za sada nepoznatog lica, kupio alat u vrijednosti od 700 eura iako je imao saznanja da potiče iz krivičnog djela", navodi se u UP.

Podgorička policija je lišila slobode i I.Đ. (35)  zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu „HD Laković“. On je, kako se sumnja, otuđio veću količinu artikala vrijednosti oko 180 eura.

U Podgorici je uhapšen i R.L. (34) iz zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa na štetu frizerskog salona „Zoran“ i AD „Impek“, na način što je, prema navodima iz policije. kako se sumnja, podesnim sredstvom i upotrebom fizičke snage provaljivao u unutrašnjost objekata, kojom prilikom je, sumnja se, otuđio frizerski alat i pribor, novac, televizor i registar kasu sa depozitom.

Pronađeni su otuđeni predmeti iz frizerskog salona i oni su vraćeni vlasniku.

"Nadalje, podgorička policija je identifikovala i lišila slobode H.B. (18), E.G. (19) i B.H. (18), sva lica iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa na štetu Crnogorskog telekoma. Oni su, kako se sumnja, ručnom testerom pokidali i otuđili TK kabl. Otuđeni kabl je pronađen i vraćen Crnogorskom telekomu ali je pričinjena šteta većem broju građana koji su ostali bez mrežnog napajanja. Službenici CB Podgorica su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv maloljetnih D.D. (15) i M.M. (14), oba iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela teška krađa. Oni su, sumnja se, sa još tri lica, ova krivična djela počinili na štetu ženskih osoba, na način što su nakon što su prethodno tražili nešto sitnog novca iskoristili nepažnju oštećenih i otuđili novčanike", saopštila je UP.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.