Dodijeljeno devet stipendija studentima rudarstva i geologije

Ministarstvo ekonomije

Dodijeljeno devet stipendija studentima rudarstva i geologije

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić uručila je 7 ugovora, od ukupno 9, studentima osnovnih akademskih studija rudarstva i geologije koji studiraju van granica Crne Gore.

“Kroz dodjelu stipendija pokušavamo da podstaknemo mlade ljude da biraju ova zanimanja kako bismo u budućnosti imali naš, domaći, kvalitetan inžinjerski kadar koji je usklađen sa potrebama privrednog razvoja u Crnoj Gori a u skladu sa savremenim uslovima tehničko tehnološkog  razvoja”, kazala je ministarka ekonomije na dodjeli ugovora o stipendiranju studentima rudarstva i geologije.

Ministarka je naglasila da Crna Gora nema fakultet  niti obrazovnu instituciju  u oblasti rudarstva i geologije i zato je jako važna podrška obrazovanju  kadra za istraživanje, projektovanje , eksploataciju i upotrebu mineralnih sirovina kao jednog od najvažnijih prirodnih resursa naše države.

Pored ministarke Sekulić, uručivanju ugovora prisustvovali su i generalna direktorica Direktorata za rudarstvo i geološka istraživanja  Biljana Jestrović, direktor JU Geološki zavod Crne Gore Zoran Janković i predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović koji su kazali da su spremni da daju doprinos ovom projektu i aktivno učestvuju kroz razne aktivnosti kako bi pomogli studentima.

Ministarstvo ekonomije je prethodno u saradnji sa Zavodom  za geološka istraživanja   u godini obilježavanja 70 godina rudarstva u Crnoj Gori raspisalo konkurs za dodjelu 10 stpendija za studijsku 2018/2019 godinu studentima osnovnih akademskih studija rudarstva i geologije.

“Nastavićemo da radimo da podržavamo mlade ljude koji žele da uče i da se usavršavaju. Budite slobodni da u Ministarstvu ekonomije potražite pomoć i savjet na putu koji ste odabrali”, poručila je na kraju  Sekulić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.