Uprava za dijasporu će putem aplikacije voditi evidenciju o crnogorskim iseljenicima
Ilustracija

U funkciji utvrđivanja što preciznijeg odgovora na pitanje "koliko nas ima u dijaspori"

Uprava za dijasporu će putem aplikacije voditi evidenciju o crnogorskim iseljenicima

Uprava za dijasporu danas započinje probno korišćenje aplikacije za evidenciju iseljenika iz Crne Gore.

Aplikacija je nastala kao proizvod saradnje Uprave za dijasporu i Zajednice Crnogoraca u Makedoniji, a kreirala je i donirala renomirana skopska informatička kuća NEXTSENSE.

"Evidencija iseljenika je isključivo u funkciji utvrđivanja što preciznijeg odgovora na pitanje koliko nas ima u dijaspori, kao i o tome kakva je struktura iseljeništva u smislu profesije, starosne strukture, zastupljenosti po državama i slično. Svakako će unaprijediti rad Uprave za dijasporu koja dosad nije imala dovoljno raznovrsnih podataka o iseljeništvu, a na ovaj način će se dobiti mnogi podaci na osnovu odgovora na 27 pitanja, jednostavnim upitima iz baze iseljenika, po različitim uslovima pretraživanja", saopšteno je iz Uprave dijaspore.

Na ovaj način se kako kažu iz Uprave, omogućava crnogorskom iseljeništvu da se upiše, jednostavnim aktiviranjem banera „Upiši se u evidenciju dijaspore“, na sajtu Uprave za dijasporu (desna kolona) i odgovorima na pitanja.

"Korišćenje aplikacije i upisivanje podataka je na dobrovoljnoj osnovi", navodi se u saopštenju.

Svečanost povodom puštanja u rad aplikacije održaće se tokom januara 2019. godine, u prisustvu brojnih zvanica iz javnog i političkog života.

                                                                                                 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.