Blagajnica u ZIKS-u pronevjerila oko 9,5 hiljada eura
ZIKS

Podnesena krivična prijava

Blagajnica u ZIKS-u pronevjerila oko 9,5 hiljada eura

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, u saradnji sa službenicima ZIKS-a, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici danas podnijeli krivičnu prijavu protiv N.Š, zaposlene u ZIKS-u, zbog osnovane sumnje da je počinila koruptivno krivično djelo pronevjera u produženom trajanju.

"Policija je u saradnji sa ZIKS-om došla do činjenica koje ukazuju na sumnju da je N.Š. počinila KD pronevjera u produženom trajanju na način što je u svojstvu lica zaposlenog na mjestu samostalna referentkinja – blagajnik u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, u periodu od 06.09.2016. do 18.06.2018. godine, prisvojila novčana sredstva koja su joj bila povjerena na radu u iznosu od 9.408,70 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dodaje, radi se o novčanim sredstvima koja ZIKS prihoduje na osnovu poslovanja kantine i prodavnice, a koja je N.Š, kao se sumnja, uplaćivala na račun ZIKS-a u umanjenom iznosu dok je ostala sredstva po tom osnovu u navedenom iznosu prisvojila.

"Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju", kazali su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.