Rama smijenio 8 ministara nakon studentskih protesta
Edi Rama

Rama smijenio 8 ministara nakon studentskih protesta

Albanski premijer Edi Rama promijenio je sastav svoje vlade posle studentskih protesta i kritika opozicije o korupciji i neefikasnosti.

.Rama je danas smijenio osam od 14 članova kabineta, među kojima su ministri finansija i spoljnih poslova.

Premijer je takođe zamijenio vicepremijerku Senidu Mesi s poslanikom Erdžonom Braceom.

Rama, lider Socijalističke partije, rekao je da će smjenjeni ministri imati važnu ulogu na lokalnim izborima u junu kao politički lideri u svojim oblastima.

Studenti državnih univerziteta bojkotovali su nastavu više od dvije nedelje tražeći smanjenje školarina i veća izdvajanja za visoko obrazovanje.

Opozicija je optuživala smijenjene ministre za korupciju i neefikasnost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.