Posvetiti se borbi protiv sive ekonomije i zloupotrebe državnog novca
Foto: Gov.me

Održana sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Posvetiti se borbi protiv sive ekonomije i zloupotrebe državnog novca

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, kojim je predsjedavao predsjednik Duško Marković, održalo je danas XIV sjednicu, kojoj su, pored članova Vijeća, prisustvovali direktor Uprave policije i rukovodilac Sektora kriminalističke policije.

Kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, usvojen je Izvještaj o radu Biroa za operativnu koordinaciju organa koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor i konstatovano da je rad Biroa osigurao unapređenje saradnje organa za sprovođenje zakona, što je doprinijelo većem stepenu sigurnosti i bezbjednosti.

"Vijeće je usvojilo Informaciju o realizovanim aktivnostima u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala koju je sačinila Uprava policije, i pozdravilo rezultate policije, Državnog tužilaštva i drugih segmenata sistema bezbjednosti na suprotstavljanju organizovanom kriminalu i drugim oblicima teškog kriminala.

20181228SjednicaVijecazanacionalnubezbjednost4

"To je rezultiralo hapšenjima i procesuiranjima nosilaca organizovanog kriminala i članova njihovih grupa",konstatovano je na sjednici. Vijeće je u ovom smislu zatražilo nastavak aktivnosti sa ciljem suzbijanja svih oblika kriminala.

Usvojena je Informacija o postupanju Uprave policije u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, gdje su postignuti dobri rezultati, a nekoliko predmeta već je procesuirano.

"Vijeće zahtijeva da ova oblast bude među prioritetima u daljem radu Uprave policije, ali i Državnog tužilaštva", saopšteno je iz Vlade.

Zaključeno je da poseban akcenat treba staviti na otkrivanju zloupotreba u privrednom poslovanju kroz suzbijanje sive ekonomije i neformalnog rada, kako bi se stvorili uslovi da se posluje isključivo na zakonit način i da svaki euro budžetskih prihoda završi u državnoj kasi.

"Precizirano je da će ovo podrazumijevati i posebne mjere kontrole ne samo u privatnom sektoru, već i eliminisanje svake nepravilnosti u trošenju državnog novca kod onih koji njime gazduju", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.