Mladi košarkaš izgubio bitku za život na Havajima
Emil Isović, foto: hpusharks

Mladi košarkaš izgubio bitku za život na Havajima

Košarkaš Emil Isović(21) porijeklom iz Bijelog Polja, preminuo je na Havajima, nakon što je zadobio ozbiljne posljedice usljed kliničke smrti koja ga zadesila na terenu tokom utakmice.

Emil je nešto više od nedjelju dana bio u teškom zdravstvevom stanju, ali posljedice koje je ostavio srčani zastoj njegov organizam nije uspio da pobijedi.

Podsjećamo, 18. decembra na utakmici univerzitetske lige gdje je igrao za tim "Ajkula", Havajskog pacifičkog univerziteta na kojem je i studirao Emil se srušio na klupi na kraju prvog poluvremena, usljed srčanog zastoja. Prethodno je tokom igre zadobio udarac grudi.

U pomoć su mu pritekli sportski treneri i ljekar koji se našao u publici, otac igrača iz protivničkog tima. 

Njegovo oživljavanje trajalo je 20 minuta, nakon čega je transportovan u lokalnu bolnicu.

Nedostatak kiseonika u mozgu za to vrijeme oštetio je njegove organe, na prvom mjestu pluća i mozak, a ljekari su se danima borili za njegov život.

Iz muškog košarkaškog kluba "Ajkula" uputili su iskreno saučešće Emilovoj porodici.

"Nema riječi kojima bi se izrazilo koliko će Emil nedostajati. Pronađimo utjehu u sjećanju na mladića koji je ostavio nezaboravan utisak na naša srca", napisali su iz njegovog kluba.

Emil porijeklom Bjelopoljac, rođen je 1997. godine u norveškom gradu Kristijansandu gdje je počeo da igra košarku, nakon toga odlazi u Švedsku gdje nastavlja uspješnu karijeru sa klubom iz Malmea, Malbasom u ranoj dobi.

Kao talentovani student sportista odlazi na Havaje gdje je igrao za Havajski pacifički univerzitet, na kojem je pohađao i studije (Hawaii Pacific University).

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.