URA Nikšić: Biro rada da prestane da bude ispostava vladajuće partije u prikrivanju njihove nesposobnosti
URA

URA Nikšić: Biro rada da prestane da bude ispostava vladajuće partije u prikrivanju njihove nesposobnosti

Poslednji podaci Biroa rada Nikšić, da je broj nezaposlenih manji za 1067 u odnosu na isti period prošle godine je još jedna zloupotreba statistike i nastavak planskog smanjenja broja nezaposlenih, kroz neustavne mehanizme koje Biro rada sprovodi, pod direktivom Vlade, radi privida o napretku društva, ocijenili su danas iz odbora URA u Nikšiću.

Kako navode broj smanjenja nezaposlenih nije posljedica otvaranja novih radnih mjesta i povećanja zaposlenosti, već isključivo posljedica migracije lokalnog stanovništva i novih nezakonitih propisa.

“Propisa koji se ogledaju u obaveznom javljanju nezaposlenih na dva mjeseca, kaznene odredbe koje onemogućavaju licu da se prijavi u roku od 6 mjeseci u slučaju kašnjenja prilokom javljanja, neosnovno ukljanjanje visokoškolaca koji odrađuju pripravnički staž kao i onih lica koja su radno angažovana na osnovu ugovora o djelu ili ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova (iako isti ne uživaju prava koja bi zaposleni po Zakonu o radu trebalo da imaju)”, ističu iz URE.

Kažu i da je nevjerovatno da je Biro rada otišao u toliku krajnost da studentima koji žele da rade onemogućava prijavu, tražeći im potvrdu o tome da nijesu studenti.

“Kontinuirano uništavanje privrede i preduzeća, loše raspolaganje državnim resursima, korupcija i zloupotrebe, samo su neki od pokazatelja da će trend nezaposlenih biti veći i ubuduće, a da će vlada raznim mehanizmima pokušavati i dalje da popravi statističke parametre”, ukazuju iz Građanskog pokreta URA.

Na kraju su pozvali Biro rada “da prestane da bude ispostava vladajuće partije u prikrivanju njihove nesposobnosti u rješavanju problema velike nezaposlenosti  i da javno  iznesu podatke koliki je stvarni broj zaposlenih u 2018. u odnosu na isti period prošle godine”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.