Zagrepčani se pridružili protestu
Foto: AA

Zagrepčani se pridružili protestu "Pravda za Davida" (FOTO)

Stotinjak građana okupilo se na Cvjetnom trgu pod sloganom "Pravda za Davida" kako bi pružili podršku protestantima u Banja Luci koji se bore za istinu u slučaju još uvijek nerazriješenog ubistva Davida Dragičevića.

Nakon dogovora o protestnom okupljanju postignutim preko društvenih mreža, na Cvjetnom trgu su se okupili i sa svijećama formirali srce sa slikom Davida Dragičevića, javlja Anadolija.

2018122723415257140264907Web

Foto: AA

S podignutom desnicom, sa svijećama i slikama ubijenog Davida, okupljeni su skandirali "Pravda za Davida", solidarišući se s građanima Banja Luke, ali i cijelog regiona, koji su se pridružili protestima.

2018122723415257140264911Web

Foto: AA

Iako je na društvenim mrežama daleko veći broj članova najavio svoj dolazak, na trgu u zagrebačkom gradskom centru pojavilo se stotinjak građana kako bi pružili podršku roditeljima Davida Dragičevića.

2018122723415257140264912Web

Foto:AA

"U svim zemljama regiona je previše nasilja. Mislim da će David postati simbol nečeg puno većeg, da nasilje i represija nad našom djecom prestanu. Tražimo da se prestanu štititi djeca društveno prihvatljivih porodica, da zakon bude za sve isti", poručila je Gordana Bosanac, građanka i suorganizatorka ovog zagrebačkog protesta.

Istakla je kako je protestni skup apolitičan i da ne žele da ijedna politička stranka u Hrvatskoj skuplja političke bodove na ovom događaju, s obzirom da je svoj dolazak najavilo nekoliko opozicionih političara.

Dodala je kako je hrvatska policija bila izuzetno susretljiva u izdavanju dozvole organizatorima ovog protesti te kako je zbog toga ponosna.

Bosanac je poručila kako očekuje da protest "Pravda za Davida" neće ostati na Zagrebu, nego da će se proširiti na ostale veće hrvatske gradove.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.