Pojačana kontrola u PG: Oduzeta marihuana,kokain, tablete mendileks, startni pištolj
Ilustracija

Pojačana kontrola u PG: Oduzeta marihuana,kokain, tablete mendileks, startni pištolj

Podgorička policija je u prethodnom periodu sprovela planske aktivnosti na području Podgorice u cilju vršenja pojačane kontrole lica a sa posebnim akcentom na sprječavanje ulične prodaje opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

Podgorička policija je kontrolisala deset lica starosti od 17 do 33 godine i tom prilikom pronašla i oduzela oko 62 grama i sedam pvc pakovanja marihuane, 2 pvc pakovanja heroina kao i tablete koje se nalaze na listi opijata.

"O događaju je obaviješten državni tužilc u VDT u Podgorici koji je naložio da se jedno od ovih lica, Đ.J. (19), liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojne droge. Protiv devet ostalih lica su podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", navodi se u saopštenju.

Nadalje, službenici CB Podgorca su, osim navedenog, od N.I. (19) i D.K. (48) oduzeli oko 55 grama biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i 20 cvjetova biljke kanabis od koje se proizvodi marihuana.

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici.

"Nadalje, kontrolom B.P. (24) službenici podgoričke policije su pronašli i oduzeli pvc kesicu sa sadržajem bijele materije za koju se sumnja da je kokain težine oko pet grama i dva pvc pakovanja sa sadržajem marihuane, o čemu je obaviješten nadležni tužilac. Kontrolom I.S. (19) i M.L. (23) policija  je pronašla ukupno sedam tablete ekstazija i protiv njih su podnijete prekršajne prijave. Od H.T. (41) policija je oduzela 42 tablete mendileks, koji se nalazi na spisku nedozvoljenih medikamenata", kažu iz policije.

U prethodnom periodu policijski službenici CB Podgorica su kako se dodaje u saopštenju kontrolom vozila kojim je upravljao M.B. (24) pronašli je i oduzeli startni pištolj, dok su zbog narušavanja javnog reda i mira pucanjem na javnom mjestu od H.M. (30) oduzeli startni pištolj.

"Ovim licima su izdati nalozi za naplatu novčanih kazni zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju", saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.