ODT formiralo predmet, policija provjerava da li je bilo borbi pasa
Foto:Prijatelji životinja Podgorica

ODT formiralo predmet, policija provjerava da li je bilo borbi pasa

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici na osnovu obavještenja Savjeta za građansku kontrolu rada policije formiralo je 20. decembra 2018. godine predmet zbog osnova sumnje da ie izvršeno krivično djelo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

Postupajući po istom, istog dana ODT je Policiji dalo nalog za hitno preduzimanje mjera i radnji radi utvrđivanja svih okolnosti u vezi sadržine obavještenja, navode iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Iz dobijenih obavještenja proizilazi kako kažu, da su policijski službenici obišli lice mjesta, da su zatekii četiri psa, koji su bili vezani ispred svojih kućica, sa vodom i hranom(hljebom), da nemaju bilo kakve povrede, te da su došli do saznanja da je vlasnik pasa D.V. koji se nalazi u ZiKS-u. 

"Nadalje, kontaktirali su azii za pse i dobili obavještenje, da vlasnički psi ne mogu biti smješteni bez naloga Veterinarske inpekcije dok se veterinar Uprave za bezbjednost hrane, veterine i fitosanitarnih poslova izjasnio da je činjenično stanje takvo da ne daje mogućnost oduzimanja i zbrinjavanja u azii predmetnih pasa", navode iz Savjeta.

Takođe, policiji je dat nalog i da preduzimaju mjere i radnje u ciiju utvrđivanja podataka da li je D.V. u prethodnom periodu organizovao borbe pasa, o čemu ODT još uvijek nije dobilo obavještenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.