Vještak utvrdio: Nataša Bekvalac je pretučena
Nataša Bekvalac i Luka Lazukić

Prijavila supruga za porodično nasilje

Vještak utvrdio: Nataša Bekvalac je pretučena

Moj nalaz potvrđuje da je Nataša Bekvalac zadobila povrede otvorenom šakom i šakom stisnutom u pesnicu, kazao je za Novosti specijalista opšte hirurgije, dr Miloš Jančić koji je u srijedu u Prvom osnovnom sudu u Novom Beogradu davao iskaz u svojstvu vještaka, povodom tužbe koju je Nataša Bekvalac podnijela protiv supruga Luke Lazukića za porodično nasilje, u noći između 13. i 14. aprila, u njenom stanu na Dedinju.

Jančić je izvještaj o vještačenju sačinio na osnovu medicinske dokumentacije iz Urgentnog centra gdje je pjevačica otišla nekoliko sati posle sukoba sa suprugom.

" Saslušan sam od strane vještaka kojeg je angažovala odbrana u pokušaju da ospori moj osnovni nalaz u kome su objektivizirane povrede koje je pretrpjela Nataša.  Osporavaju dokumentaciju kao da doktori Urgentnog centra nisu dobro sačinili izvještaje, da su ih maltene krivotvorili, da ih nisu potpisali specijalisti, već specijalizanti, neovlašćena lica. Iz toga proizlazali da izvještaji iz Urgentnog centra nisu potpuni i validni, što nije tačno. Urađeni su sasvim korektno, u skladu sa njihovim uslovima, jer imaju 200 pacijenata dnevno. Izvještaj nedvosmisleno ukazuje da povrede postoje ali pokušava se da se negiraju. S moje strane je nalaz odbranjen.", rekao je Jančić, koji je saslušan po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Vještačenje je prekinuto posle više od sat vremena i uzavrelih strasti u sudnici, ali je nastavljeno posle kratke pauze. Doktor Jančić kaže da odbrana insistira i na foto-dokumentaciji, ali da to ne može da bude relevantan dokaz.

natasa1

"Foto-dokumentacija ne smije da se uzme u obzir jer je rađena u privatnoj režiji, a ne u prostorijama MUP i nije relevantn.Samo medicinski izvještaji i dokumentacija su relevantni, a ne privatne slike Nataše Bekvalac, jer tu postoji mogućnost zloupotrebe "fotošopa". U nedostatku drugih dokaza, kojima bi osporila da je Nataša pretučena, odbrana pokušava da nametne foto-dokumentaciju iz privatne režije, pretpostavljam kao dokaz da nije pretrpjela povrede i da su one odranije. Još ne znam da li je to njihova intencija. Na sudu je da odluči da li će to prihvati ili ne.", kazao je vještak Janjić Novostima.

Naredno ročište je zakazano za 28. februar.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.