Jovanović: Smijeniti i uhapsiti Đačića
Nikola Jovanović

Jovanović: Smijeniti i uhapsiti Đačića

Upućivanjem najprizemnijih uvreda, verbalnim nasiljem i pokušajem fizičkog napada od strane predsjednika opštine Pljevlja Mirka Đačića na funkcionera DNP-a i odbornika Vladislava Bojovića tokom jučerašnje sjednice Skupštine opštine, nastavlja se otvoreni linč funkcionera DNP i DF, sa namjerom da im se čak oduzme i pravo govora na sjednicama u lokalnom parlamentu, ocijenio je portparol DNPa Nikola Jovanović.

Očigledno je, kaže Jovanović, da Đačić kao "lojalni partijski vojnik DPS-a prati matricu svojih šefova i da je namjerno na sjednici skupštine proizveo kafansku atmosferu u kojoj su dobacivanja, upadanja u riječ i fizičko sprečavanje da se govori uobičajeni sled stvari".

Kako je saopštio Jovanović, Đačić je prvo pokušao verbalnim nasiljem da spriječi Bojovića da u svojstvu odbornika postavi pitanja i traži odgovore, a kada to nije uspio pribjegao je fizičkom nasilju smatrajući da će na nasilnički način postići svoj cilj.

"U najmanjem, zbog ovo nedoličnog ponašanje, zaslužuje da odmah bude smijenjen sa mjesta predsjednika opštine jer se očigledno radi o ličnosti koja ne može da kontroliše svoje postupke pa samim tim ne ispunjava elementarne uslove da obavlja javnu funkciju. Državno tužilaštvo koje je pokrenulo postupke protiv poslanika DF-a zbog riječi koje su izrečene u holu Skupštine, i to politički iskonstruisalo kao nasilničko ponašanje, u ovom slučaju bi, imajući u vidu visok stepen realnog nasilja, pod hitno moralo da uhapsi Đačića, traži određivanje pritvora i podigne optužnicu zbog izvršenja više krivičnih djela. Kako se radi o tužilaštvu koje je pod potpunom političkom kontrolom za očekivati je da umjesto procesuiranja Đačić od njih dobije nagradu za poseban doprinos u progonu funkcionera DF-a i da sa druge strane  podignu optužnicu protiv Bojovića jer je govorio istinu o prezaduženosti opštine i nenamjenskom trošenju novca građana", kaže se u saopštenju Jovanovića.

"U Demokratskoj narodnoj partiji i Demokratskom frontu niko ni u najmanjoj mjeri ne može uplašiti njihovim jeftinim i kabadahijskim pokušajima zastrašivanja i da su im uzaludne namjere da nas zaustave na putu oslobađanja Crne Gore od diktatora i lokalnih diktatorčića među kojima je svakako i nasilnik Đačić", poručio je Jovanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.