Bjelopoljski Crveni krst će obradovati 500 mališana
Foto:CKBP

Podjela novogodišnjih paketića

Bjelopoljski Crveni krst će obradovati 500 mališana

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje počela je u utorak sa podjelom novogodišnjih poklon paketića koja će trajati do petka. Ove godine obezbijeđeno je ukupno 500 novogodišnjih poklon paketića koji će biti distribuirani širom bjelopoljške opštine.

"Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje tradicionalno poslednje dane tekuće godine koristi da obraduje naše najmlađe sugrađane novogodišnjim poklon paketićima. Kada krećemo u ovakve i slične projekte prevashodni cilj nam je da obuhvatimo što veći broj djece kako sa gradskog tako i sa ruralnog područja naše opštine.Ove godine ovaj projekat sprovodimo pod nazivom ,,Children helping Children” odnosno ,,Djeca pomažu djeci” koji je finansiran od strane ADRA Njemačke, a implementiran od strane regionalnog partnera za Crnu Goru ADRA Crne Gore. Ovi paketići razlikuju se od standardnih paketića gdje se većinom nalaze slatkiši, jer djeca u Njemačkoj sakupljaju svoju odjeću, igračke, knjige, didaktički material, djeci interesantne rekvizite i distribuiraju ih širom evrope.Mi ćemo ove godine podijeliti 500 novogodišnjih poklon paketića koje smo obezbijedili uz pomoć ADRE i iz sopstvenih sredstava", kazao je kordinator Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje Mašan Živković.

U srijedu su posjetili Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju "Oaza" te obišli djecu iz Tise i Male grupne zajednice.

31

Foto:CKBP

"Do kraja godine ćemo posjetiti djecu iz dva specijalna odjeljenja u OŠ Dušan Korać, djecu iz OŠ Vladislav Sl Ribnikar kao i djecu na ruralnom području naše opštine škole u Ravnoj Rijeci, Tomaševu, Njegnjevu, Potrku, Čokrlijama, Pavinom Polju. Jedan dio paketića opredijeljen je i za djecu iz socijalno ugroženih porodica.Koristim priliku da se zahvalim svim saradnicima, prijateljima iz ADRE, domaćinima na toprlom prijemu kao i svima onima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta. Nadam se da smo makar malo doprinijeli da ova djeca na što ljepši način dočekaju predstojeće praznike'' rekao je Živković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.