Argentina: Žena oslobođena 31 godinu nakon otmice
ilustracija

Argentina: Žena oslobođena 31 godinu nakon otmice

Argentinska i bolivijska specijalna policija oslobodile su ženu koja je iz Argentine u Boliviju kidnapovana prije 31 godinu.

Ne otkrivajući identitet žrtve iz bezbjednosnih razloga, argentinski mediji javljaju kako je žena iz grada Mar del Plata kidnapovana 1987. godine kada je bila u dobi od 13 godina.

Suprug njene starije sestre im je obećao posao i odveo ih u Boliviju u kojoj su kidnapovane i bile žrtve silovanja i zlostavljanja.

Starija sestra je uspjela nakon tri mjeseca pobjeći, a u rukama krijumčara je ostavila mlađu sestru i tek rođenu bebu.

Policiji je slučaj otmice prijavljen 2014. godine, dakle 27 godina poslije je pokrenuta međunarodna potraga.

Nakon četiri godine policija je uspjela pronaći i osloboditi sada 44-godišnju ženu i njenog devetogodišnjeg sina.

Ona je kazala da je otmičar bila žena i da ih je držala u neuslovnoj garaži, a na dječaku su vidljive posljedice neuhranjenosti.

Policija i dalje traga za bebom koju je starija sestra ostavila u kući otmičara, a koja je sada muškarac u dobi od 31 godine.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.