Pljevlja: Zamalo tuča u lokalnom parlamentu

Pljevlja: Zamalo tuča u lokalnom parlamentu

Sjednicu SO Pljevlja, umjesto rasprave o budžetu, juče je umalo obilježila - tuča nakon što se predsjednik opštine Mirko Đačić zaputio prema odborniku DNP-a Vladislavu Bojoviću koji je bio za govornicom, piše Dan.

Fizički obračun je spriječio predsjednik lokalnog parlamenta Dragiša Sokić koji se ispriječio između Đačića i Bojovića.

Naime, u momentu dok je Bojović govorio Đačić je počeo da dobacuje iz skupštinske klupe. Potom je ustao i krenuo prema Bojoviću, zasipajući ga uvredama.

Đačić je Bojoviću rekao da je “ništavilo“, nakon čega su uslijedile i druge uvrede. Bojović je uzvratio da ga se ne plaši, ostajući iza govornice.

Intervenisao je predsjednik skupštine Dragiša Sokić koji je stao između Bojovića i Đačića, govoreći im da se smire i pokušavajući da spriječi predsjednika opštine da ne nasrne na Bojovića.

Potom je Đačić rekao da fizički neće nasrtati na Bojovića, ali da želi da stoji iza govornice, iako za to nije imao odobrenje.

“Ja hoću ovdje da stojim”,, kazao je Đačić.

Bojović je potom kazao da će on da ode na svoje mjesto, jer ne želi da urušava ugled lokalnog parlamenta.

“Ja ne želim da se spustam na vaš nivo, ja ću otići na mjesto”, kazao je Bojović i pojasnio da ga Đačić ne može zaustaviti u iznošenju podataka o nesposobnosti lokalne vlasti.

“Kada neko nema argumenata da odgovori na kritike, on pokušava da spriječi njihovo iznošenje. Tako se ponaša i predsjednik opštine Mirko Đačić”, poručio je Bojović.

Nakon što se Bojović vratio u skupštinske klupe, i Đačić je zauzeo svoje mjesto. Bojović se kasnije ponovo javio za riječ, a Đačić je opet nastavio da mu dobacuje s mjesta i da ga vrijeđa.

Predsjednik opštine je sa svog mjesta Bojoviću dobacivao da je”ništarija“, da je”neradnik“ i druge uvrede.

Dan navodi i da je od početka sjednice situacija kosntantno bila na ivici incidenta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.