Atina: Eksplozija ispred crkve, povrijeđen policajac i čuvar
Foto:Twiter

Sumnjiv paket

Atina: Eksplozija ispred crkve, povrijeđen policajac i čuvar

U eksploziji ispred crkve u centru Atine danas su povrijeđeni policajac i čuvar tog objekta dok su ispitivali sumnjiv paket, saopštila je grčka policija.

Eksplozija se dogodila oko 7.00 ispred Crkve svetog Dionisija u luksuznoj oblasti Kolonaki.

Nijedan od povrijeđenih nije zadobio povrede opasne po život, navode policijski i crkveni zvaničnici.

Sveštenik Simeon Voliotis rekao je za državnu televiziju ERT da je čuvar crkve našao eksplozivnu napravu ispred ulaza u crkvu, sklonio je i obavijestio policiju.

"Svaki potez koji ugrožava život ili narušava mir mora da bude osuđen. Moja prva misao je da je neko od beskućnika povrijeđen jer oni često tu nalaze zaklon. Srećom, to nije bio slučaj", kazao je Voliotis, prenosi Beta.

Grčke vlasti su na oprezu posle napada na privatnu televiziju Skaj 17. decembra u kojem je jaka bomba oštetila prednji dio zgrade.

Militante ljevičarske i anarhističke grupe izvodile su prethodnih godina napade u Grčkoj tokom božićnih praznika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.