Opština Lebane, zbog razvoja turizma, kupuje dvije kamile
Foto: Ilustracija

Opština Lebane, zbog razvoja turizma, kupuje dvije kamile

Odbornici Skupštine opštine Lebane usvojili su danas plan i program rada Turističke organizacije Lebana za 2019. godinu, kojim se, između ostalog, predviđa kupovina dvije kamile.

Odbornicima nije obrazložena ova odluka, budući da je rasprava po svim tačkama dnevnog reda trajala samo 10 minuta, a kako je potvrdio jedan od odbornika, niko nije ni tražio obrazloženje za ovako neobičnu odluku. 

Opština Lebane, jedna od najsiromašnijih u Srbiji, nema zoološki vrt. 

Predsjednik Skupštine opštine Srđan Jović i predsjednik opštine Ivan Bogdanović nijesu se javljalji na poziv Bete, a direktor TOL Bojan Jović, čiji je rođeni brat odbornik, a zet njegovog brata predsjednik opštine, na pokušaj pitanja: Zašto se kupuju kamile, odgovorio je samo: "Važi" i spustio slušalicu.

Jedan od opštinskih vijećnika rekao je da se kamile kupuju za razvoj turizma, vezano za arheološki lokalitet Justinijana Prima odnosno, Caričin grad.

"Planiraju da prošire ponudu, da turistima ponude obilazak lokaliteta na kamilama s obzirom da su areheolozi prije nekoliko godina tu pronašli kosti kamile", kazao je ovaj vijećnik. 

Međutim, Caričin grad je pod zaštitom države, a njime upravlja Narodni muzej Leskovca u kome su, takođe nezvanično, rekli Beti da na taj lokalitet sa tri velika mozaika može da hoda samo ljudska noga.

Odbornicima Skupštine opštine Lebane nije predočen ni trošak predviđen za kupovinu kamila, međutim, poznata je njihova cijena na tržištu i ona se kreće oko 3.000 eura, s tim što se i za transport životinje plaća ista suma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.