Stanković na sastanku sa Rajzing Rajnke: Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet u radu Državnog tužilaštva
Stanković i Rajzing Rajnke

SAD će nastaviti da pruža podrsku Državnom tužilaštvu

Stanković na sastanku sa Rajzing Rajnke: Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet u radu Državnog tužilaštva

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sa saradnicima razgovarao je sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke.

Stanković je upoznao Rajzin Rajnke sa organizacijom Državnog tužilaštva i istakao da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet u radu Državnog tužilaštva, a kako se radi o globalnom problemu to je u ovoj  oblasti međunarodna saradnja od izuzetnog značaja, kazali su iz Državnog tužilaštva Crne Gore.

Stanković je istakao da je transparentnost rada Državnog tužilaštva Crne Gore na visokom nivou do kojeg rezultata se došlo kroz preduzimanje disperzivnih mjera u ovoj oblasti kao što su imenovanje portparola u svakom državnom tužilaštavu, sastanci sa nevladinim sektorom i kontinuirana saradnja sa medijima.

Takođe, istakao je da su administrativni kapaciteti i oblast informaciono-komunikacionih  tehnologija Državnog tužilaštva značajno unaprijeđeni.

On je upoznao je Rajzing Rajnke sa dosadašnjom saradnjom tužilačke organizacije i  Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i ovom prilikom izrazio posebnu zahvalnost Birou Stejt departmenta za borbu protiv međunarode trgovine drogom i sprovođenje zakona povodom permanentne podrške koju pružaju državno-tužilačkoj organizaciji.

26122018sastanaksaambSAD1

Rajzing Rajnke je izrazila zahvalnost na prijemu kod vrhovnog državnog tužioca i istakla da Kongres SAD-a podržava razvoj Državnog tužilaštva i  izdvaja sredstva za pomoć u radu cjelokupne državnotužilačke organizacije.

Ona se posebno osvrnula na pitanje transparentnosti rada i istakla da je za predmete u  krivičnoj oblasti od posebnog značaja da se građani informišu o radu Državnog tužilaštva na koji način se istovremeno uliva povjerenje u rad ovog značajnog državnog organa.

Ambasadorka je saopštila Stankoviću da je upoznata sa pozitivnim rezultatima Vrhovnog državnog tužilaštva i poručila da će Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici nastaviti sa kontinuiranom podrškom Državnom tužilaštvu.

Vrhovni državni tužilac je na kraju sastanka uručio ambasadorki Rajnke “Zahvalnicu za podršku u radu“ i izrazio zadovoljstvo što će odlična saradnja biti nastavljena u budućnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.