Uhapšen svjedok ubistva Roganovića, Vilotijeviću govorio
Foto: Tanjug/AP

Likvidacija u Beču

Uhapšen svjedok ubistva Roganovića, Vilotijeviću govorio "drži se brate"

Jedan od ranjenih u napadu u Beču, Stefan Vilotijević, pod nadzorom je policije i posle oporavka biće najvjerovatnije izručen Srbiji. Portparolka suda u Beču Kristina Salcborn izjavila je za agenciju APA da je Vilotijević zadržan po potjernici iz Beograda.

On je ranjen u petak po podne u Beču, u napadu u kojem je ubijen Vladimir Roganović, visokopozicionirani pripadnik „kavačkog klana”. Roganović je ubijen sa više hitaca u glavu i tijelo, dok je Vilotijeviću pucano u glavu. Srećom, metak ga je samo okrznuo.

Napadač za sada nije poznat i policija u Beču tvrdi da intenzivno traga za njim. Mediji pišu da se pokušava utvrditi identitet ubice, na osnovu snimaka sigurnosnih kamera u okolini mjesta događaja.

Za sada postoji samo opis napadača, za koga policija navodi da je star oko 30 godina, visok oko 185 centimetara i da ima bradu od nekoliko dana. Policija je saopštila da je govorio na jednom od južnoslovenskih jezika, da je nosio tamnu odjeću i da je u trenutku napada imao navučenu kapuljaču.

U međuvremenu, u Beču je uhapšen i muškarac koji je u trenutku napada bio u društvu sa Roganovićem i Vilotijevićem. Taj čovjek, za kojeg bečki mediji navode da se zove Danijel M. (29), smatran je svjedokom događaja, ali je zbog kontradiktornih izjava zadržan u pritvoru. Sada se tereti da je mogući saučesnik, jer je usmjerio Roganovića i Vilotijevića ka ubicama.

Bečki dnevnik „Danas” objavio je šta je prethodilo ubistvu i ranjavanju Roganovića i Vilotijevića. Oni su na recepciji restorana upoznali Danijela M., sa kojim su kratko razgovarali i pitali ga gdje da nabave avionske karte.

On im je ponudio pomoć, jer ima internet na svom mobilnom telefonu. Pozvao je turističku agenciju u Ulici Stefanplac i najavio ih. Objasnio im je kako da stignu do tamo.

Svjedoci su opisali da su njih trojica na recepciji restorana pričali i smijali se i da ih je potom konobar smjestio za zajednički sto na gornjem spratu. Gosti restorana ispričali su istražiteljima da su oko 20 minuta razgovarali o sportu i politici.

Kad su završili, Roganović i Vilotijević su izašli napolje i uputili se ka agenciji, dok je Danijel M. ostao da plati račun od 27 eura za šnicle i limunadu, piše bečki „Danas”. Za to vrijeme Roganović i Vilotijević su krenuli putem koji im je pokazao Danijel M., i to prolazom gdje ih je čekao napadač.

U vrijeme pucnjave Danijel je bio na izlaznim vratima restorana i kada je vidio šta se desilo prišao je žrtvama. Vidjevši da je Roganović mrtav, okrenuo se ka Vilotijeviću i rekao mu: „Drži se, brate, drži oči otvorene.”

U nedelju, dva dana nakon ubistva, Danijel M. je uhapšen. Njegova advokatica je Hajke Sporn, koja je ranije u Beču branila pripadnika grupe „Pink panter” iz Srbije. Ona je izjavila da je Danijel samo htio da pomogne Roganoviću i Vilotijeviću.

Izvor:Politika.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.