Đukanović uputio telegram saučešća povodom smrti lorda Pedija Ešdauna
Lord Ešdaun, foto: Profimedia

Đukanović uputio telegram saučešća povodom smrti lorda Pedija Ešdauna

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća porodici lorda Ešdauna i Liberalno-demokratskoj partiji Velike Britanije povodom smrti lorda Pedija Ešdauna.

„Povodom smrti lorda Pedija Ešdauna, istaknutog političara i diplomate, čiji su život i karijera primjer kako pojedinac požrtvovanjem, predanim i strpljivim radom, vjerom u vrijednosti i principe slobodnog, demokratskog društva, može doprinositi napretku sopstvene zemlje, i istovremeno pomagati drugim narodima i zemljama koje se suočavaju sa teškim izazovima i problemima , u ime građana Crne Gore, i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća", naveo je Đukanović.

On je istakao da će "u Crnoj Gori pamtiti uvaženog lorda Ešdauna kao istaknutog predstavnika velike zemlje koji je odlučno podržavao naš demokratski zaokret i evropski put, a isto tako i po ulozi koju je imao u saniranju tragičnih posljedica krvavog raspada Jugoslavije".

"Smatram privilegijom to što sam imao priliku da se više puta sretnem i razgovaram s njim o ovim pitanjima i značaju integracije za zemlje našeg regiona u EU, koju je bezrezervno podržavao. Ostaće upamćen kao principijelni i dosljedni zagovornik i promoter vrijednosti zajedničkog života, tolerancije i saradnje u višenacionalnim i viševjerskim zajednicama, što je posebno pokazao u vrijeme kada je bio Visoki Predstavnik međunarodne zajednice u susjednoj Bosni i Hercegovini. On je odlično poznavao procese na Balkanu, i bio prijatelj svim našim narodima, čovjek kojeg su poštovali i oni koji se nijesu s njim slagali.

Iskreno saosjećamo s vama u ovim teškim trenucima", poručio je Đukanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.