Službenici Uprave policije u 2018. godine, po svim linijama, postigli dobre rezultate
Sa sastanka

Nuhodžić i Veljović održali prošireni Kolegijum

Službenici Uprave policije u 2018. godine, po svim linijama, postigli dobre rezultate

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije MUP-a Veselin Veljović održali su danas redovni prošireni Kolegijum Uprave policije u policijskom kampu na Zlatici, na kojem su sagledani rezultati rada od početka 2018. godine.

Proširenom Kolegijumu su prisustvovali najbliži saradnici ministra i direktora i rukovodioci i starješine policije u sjedištu Uprave policije i organizacionih jedinica na terenu.

Ministar Nuhodžić i direktor Veljović ocijenili su da su službenici Uprave policije u 2018. godine, po svim linijama, postigli dobre rezultate.

"Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je stabilna, a rezultati rada doprinijeli su evidentnom porastu stepena povjerenja građana u policiju", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Na sastanku je konstatovano da je saobraćajna policija značajno doprinijela poboljšanju stanja u ovoj oblasti jer je u Crnoj Gori tokom ove godine, u odnosu na prethodnu, u saobraćaju smrtno stradalo za oko 27% manje lica.

"Tokom ove godine registrovano je manje krivičnih djela u odnosu na prethodnu, a procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom počiniocu je visok i iznosi oko 72%.

Izvršeno je 14 ubistava od čega je do ovog momenta rasvijetljeno devet, dok se na rasvjetljavanju ostalih preduzimaju intenzivne aktivnosti, s tim što su službenici kriminalističke policije tokom 2018. godine rasvijetlili i još dva ubistva počinjena prethodnih godina.

Policijski službenici su postigli veoma dobre rezultate u otkrivanju, suzbijanju i sprječavanju krivičnih djela iz oblasti opojnih droga i o početka godine do danas su otkrili i zaplijenili 3,25 tona narkotika. Posebno je izdvojena međunarodna akcija koju je inicirala Uprava policije a u kojoj je na brodu u teritorijalnim vodama Italije zaplijenjeno oko 20 tona hašiša, namijenjenog međunarodnom krijumčarenju, vrijednosti oko 65.000.000 eura. Za realizaciju ove akcije i izuzetnu saradnju crnogorska policija je dobila i pohvalu od američke agencije DEA, što je značajno i zbog činjenice da se sumnja da je novac od krijumčarenja droge bio namijenjen finansiranju terorizma", saopšteno je na sastanku.

DSC0017

Osim toga kako se dodaje, crnogorska policija je tokom 2018. godine lišila slobode značajan broj lica koji se nacionalno i međunarodno potraživao, a zahvaljujući podacima koje smo dostavili kolegama iz inostranih partnerskih službi, u drugim zemljama je takođe lišeno slobode više lica koja je potraživao Interpol među kojima su i vođe organizovanih kriminalnih grupa.

"Uprava policije je napravila značajan iskorak u saradnji sa Vrhovnim državnim tužilaštvom i Specijalnim državnim tužilaštvom u smislu jače saradnje u sprovođenju istraga protiv lica osumnjičenih za najteža krivična djela.  

Posebnu podršku i pomoć Upravi policije u obezbjeđivanju uslova za rad i djelovanje pružili su Vlada i MUP, dok je policija ostvarila napredak u komunikaciji i saradnji sa NVO sektorom i medijima.

Zaključeno je da će se aktivnosti Uprave policije na podršci Sindikatu Uprave policije nastaviti, u cilju poboljšanja kvaliteta života policijskih službenika i njihovih porodica i uslova rada u kojima policijski službenici djeluju, a sve uz intenziviranje komunikacije i podršku lokalnih zajednica", navode iz UP.

Konstatovano je da će Uprava policije, snažnim i proaktivnim pristupom, u saradnji sa institucijama sistema i putem međunarodne policijske saradnje, nastaviti realizaciju prioritetnih aktivnosti, a to su prije svega borba protiv organizovanog kriminala i drugih oblika kriminaliteta, unaprjeđenje i primjena savremenih metoda rada i djelovanja radi efikasnijeg obavljanja poslova i zadataka i ispunjavanje obaveza iz policijske nadležnosti na putu naše države u procesu EU integracija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.