Beograd: Održan skup solidarnosti
Foto: AA

Davor pušten na slobodu

Beograd: Održan skup solidarnosti "Srce za Davida - Beograd uz Banjaluku"

Nekoliko stotina građana okupilo se danas u Beogradu na skupu "Srce za Davida - Beograd uz Banjaluku", kako bi iskazali solidarnost sa građanima Bosne i Hercegovine, a povodom neriješenog ubistva mladića Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Skup je organizovala Inicijativa "Ne davimo Beograd". Okupljeni su razvili transparent "Pravda za Davida i Dženana", a palili su i svijeće koje su na platou ispred Filozofskog fakulteta postavljene u obliku srca.

"Željeli smo da simboličnom akcijom podržimo građane cijele regije", rekao je Dobrica Veselinović ispred Inicijative.

2018122623412993940229171Web

Foto:AA

On je kazao da je skup organizovan povodom "tragičnih dešavanja u Sarajevu i Banjaluci", odnosno povodom neriješenih ubistva Davida Dragičevića i Dženana Memića, ocijenivši da su mir i ljudski život vrhovna vrijednost, koje bez obzira na sve moramo poštovati i čuvati.

"Mi smatramo da, bez obzira ko je čiji sin, to nema veću vrijednost od bilo koga drugog. Mi mislimo da samo ujedinjeni građani i građanke mogu povratiti države i da je ovo jedan od koraka ka tome. Inicijativa 'Ne davimo Beograd' želi da kaže da stoji sa građanima i građankama Banjaluke i Sarajeva i sa svima onima čiji su životi i dostojanstvo bili ugroženi", dodao je Veselinović.

2018122623412993940229164Web

Foto:AA

Veselinović je naveo da je Inicijativa ispred Predstavništva Republike Srpske u Beogradu ispisala grafit "Pravda za Davida".

Kako je oijcenio, jučerašnja hapšenja u Banjaluci, među kojima je uhapšen i otac Davida, Davor Dragičević, pokazala su da vlast ne preza ni od čega, te da služi interesima političkih elita, a ne građanima.

"Ono što smo tamo vidjeli je velika policijska brutalnost, ali i jako veliki otpor građana i mi im danas poručujemo da istraju u toj borbi", dodao je.

Skupovi podrške zbog neriješenog ubistva mladića Davida Dragičevića, danas su, osim u Beogradu, najavljeni i u Banjaluci, Sarajevu i još nekoliko gradova u BiH.

Davor Dragičević je danas pušten na slobodu, nakon saslušanja u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.