Sarajevo: Građani se okupili u znak podrške Davoru Dragičeviću(FOTO)

Grupa građana okupila se večeras ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u znak podrške jutros uhapšenom Davoru Dragičeviću u Banja Luci, ocu tragično stradalog Davida Dragičevića.

Na skupu podrške uhapšenim roditeljima ubijenog Davida Dragičevića, u Sarajevu se okupilo nekoliko stotina građana.

Neformalna grupa građana u glavnom gradu BiH organizovala je večerašnje okupljanje putem društvenih mreža, kazavši kako stoje uz građane Banja Luke.

Na proteste je stigao i Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, koji se kao i Davor Dragičević bori za istinu u slučaju smrti svoga sina.

Poručio je da je ljudski i moralno podržati Davora i njegovu porodicu jer oni samo traže pravdu i istinu.

Okupljeni građani su nosili slike Davida Dragičevića te transparente s natpisima "Pravda za Davida" i "Vi ovo dozvoljavate".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.