U ZIKS-u rekonstrukcija poljoprivrednog objekta
Foto: ZIKS

Uloženo 60 hiljada eura

U ZIKS-u rekonstrukcija poljoprivrednog objekta

U rekonstrukciju i opremanje poljoprivrednog objekta u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), kao i u obuku zatvorenika koji će raditi u njemu, uloženo je 60 hiljada eura.

Kako je saopšteno, projekat je implementirala organizacija HELP, na osnovu potpisanog Sporazuma o saradnji sa ZIKS-om, javlja MINA biznis

Projekat podrazumijeva rekonstrukciju poljoprivrednog objekta za 1,7 hiljada koka nosilja i njegovo opremanje hranilicama i pojilicama.

„Projektnim aktivnostima obuhvaćena je i podrška stolarskoj i mašinbravarskoj radionici kroz nabavku opreme, alata i mašina, a sve u cilju poboljšanja uslova rada zatvorenika u ovim radionicama kao i stvaranja mogućnosti za dodatne aktivnosti“, kaže se u saopšteenju ZIKS-a.

Pored toga, sprovedene su i stručne obuke za devet zatvorenika, koji su dobili sertifikate o završenoj obuci – sedam za poslove stolara i dva za poslove mašinbravara.

Kako su kazali, danas je u rekonstruisanom objektu za koke nosilje useljeno jato od 1,5 hiljada nosilja, što će dovesti do povećanja broja radno angažovanih zatvorenika i pozitivno uticati na tretman zatvorenika, kao i povećanje sopstvenih prihoda ZIKS-a.

Iz ZIKS-a su naveli da su zadovoljni spovedenim projektnim aktivnostima, ukupne vrijednosti od 60 hiljada EUR, koje su sufinansirane od donacije Ministarstva vanjskih poslova Njemačke, preko Pakta za stabilnost za jugoistočnu Evropu, u iznosu od 30 hiljada EUR.

Kako su rekli, preostali dio novca obezbijeđen je iz budžeta Zavoda za ovu godinu.

„Rezultati koji su ostvareni kroz ovakakav modalitet saradnje, ukazuje na potrebu za daljom saradnjom na sličnim projektima“, dodaje se u saopštenju.

Antena M

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.