Bošković sa predstavnicima oba reprezentativna sindikata: Naredna godina da bude godina dijaloga
Predrag Bošković

Bošković sa predstavnicima oba reprezentativna sindikata: Naredna godina da bude godina dijaloga

Ministar odbrane, Predrag Bošković razgovarao je danas sa predstavnicima oba reprezentativna sindikata, Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) i Sindikata Vojske Crne Gore, na temu poboljšanja socijalnog statusa zaposlenih u VCG i MO.

Konstatovano je da socijalni dijalog koji je, pogotovo sa SOVCG, bio opterećen, nema alternativu, te da stoga mora biti dodatno unaprijeđen, u interesu zaposlenih u Vojsci i Ministarstvu. 

Bošković je uvažio zahtjeve oba reprezentativna sindikata, ističući da današnjim sastankom Ministarstvo odbrane pokazuje da je odgovoran socijalni partner, dok su njegovi sagovornici iskazali punu spremnost da budu kvalitetan partner u pravcu poboljšanja socijalnog statusa zaposlenih.   

Na sastanku je dogovoreno da 2019. godina bude godina socijalnog dijaloga, uz punu podršku projektima koje je pokrenulo ministarstvo u rješavanju statusnih i socijalnih  potreba zaposlenih u VCG i MO.

Ministarstvo će i u narednoj godini opredijeliti značajna sredstva za pomoć u radu oba sindikata i za rješavanje socijalne problematike svih zaposlenih, kako kroz rad stambene zadruge "Odbrana", tako i kroz direktne pomoći zaposlenima.

Na sastanku je Sindikat Vojske Crne Gore predstavljala Snežana Džankić, a SOVCG Zdravko Kasalica, Goran Dragišić i Milorad Ivanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.