Časne sestre Franjevke dobročinstvom zavrijedile poštovanje svih građana Cetinja
Foto: Prijestonica CG

Posjetio ih gradonačelnik Prijestonice

Časne sestre Franjevke dobročinstvom zavrijedile poštovanje svih građana Cetinja

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan posjetio je danas časne sestre Franjevke crnogorske provincije, reda Bezgrešnog začeća, i crkvu Sv. Antuna Padovanskog na Cetinju i čestitao im Božić.

On je ocijenio da su časne sestre svojim dobročinstvom zavrijedile poštovanje svih građana Cetinja.

„Vaša bezuslovna spremnost da pomognete je privilegija i neprocjenjiv dar. Predanim radom i ljubavlju vi brišite razlike među ljudima i ujedinjujete ih u dobroti i u dobrim namjerama. Prijestonica Cetinje i njeni građani istinski cijene i prepoznaju vašu plemenitost, ljubav i brižnost, naročito prema siromašnima i bolesnima", poručio je Kašćelan.

Barski nadbiskup u miru monsinjor Zef Gaši, koji posljednje tri godine živi na Cetinju, čestitao je božićne blagdane hrišćanskim vjernicima, navodeći da vrijednosti Božića upućuju na međusobno poštovanje, ljubav i zajedništvo.

"Časne sestre Franjevke crnogorske provincije, reda Bezgrešnog začeća, došle su iz Slovenije na Cetinje 1946. godine kada je otvorena specijalna bolnica za plućne bolesti. Tada je rad u antituberkuloznom dispanzeru započelo deset časnih sestara Franjevki, a pedesetih godina prošlog vijeka počele su sa radom i u Bolnici „Danilo I”", podsjećaju iz Prijestonice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.