Pivara „Trebjesa“ u domove zdravlja uložila oko 21 hiljadu eura za godinu dana
Dom zdravlja Nikšić dobio je vrijednu donaciju

Dom zdravlja Nikšić dobio je vrijednu donaciju

Pivara „Trebjesa“ u domove zdravlja uložila oko 21 hiljadu eura za godinu dana

Dom zdravlja Nikšić dobio je vrijednu donaciju Pivare „Trebjesa“. U skladu sa iskazanim potrebama Doma zdravlja, kompanija je donirala opremu za rad Centra za djecu sa posebnim potrebama, koji više od dvije godine funkcioniše u sklopu ove zdravstvene ustanove.

Donacija nikšićkom Domu zdravlja poslednja je u nizu od sedam donacija Pivare „Trebjesa“ za crnogorske domove zdravlja u ovoj godini. Ukupno, kroz ovih sedam donacija, Pivara „Trebjesa“ u domove zdravlja uložila oko 21 hiljadu eura.

„Ovogodišnju podršku domovima zdravlja, kao ustanovama primarne zdravstvene zaštite, završavamo donacijom Domu zdravlja Nikšić. Od početka godine, donacije smo usmjerili na gradove sa sjevera i juga, na radost velikog broja građana koji žive u Pljevljima, Žabljaku, Bijelom Polju, Beranama, Ulcinju i Baru. Ipak, ostali smo vjerni i našoj lokalnoj zajednici, pa smo sada ponovo pomogli i ustanovu kod koje počinje briga o zdravlju sugrađana – Dom zdravlja Nikšić“, saopštila je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“.

Pivara je i prethodnih godina uručivala donacije Domu zdravlja Nikšić, Opštoj bolnici Nikšić i specijalnoj bolnici u Brezoviku, podržavajući na taj način nikšićkog zdravstvo.

Uz zahvalnost kolektivu Pivare „Trebjesa“, iz Doma zdravlja su istakli da ta donacija puno znači, posebno njihovim  stručnim saradnicima koji se bave procjenom govorno-jezičkog i psihičkog razvoja djece.

"Nabavljeni testovi nam omogućavaju ranu dijagnostiku i procjenu, kao i rani tretman djece - od najranijeg uzrasta do 15 godine“, kazala je dr Snježana Dašić, načelnica Centra za djecu sa posebnim potrebama.

Ona je navela da Centar radi više od dvije godine, kao i da je u tom periodu više od hiljadu djece dolazilo na različite tretmane u Centar.

Stručni saradnici u Centru, mr Ana Kovač, defektolog-logoped i Marija Petranić, psiholog, pojasnile su da su nabavljeni neki od najsavremenijih testova, čime je ojačana dijagnostika.

Testovima će se kako je saopšteno, procjenjivati govorno-jezički razvoj i razvoj komunikacije kod djece, posebno razumijevanje, razvoj rječnika i gramatike, psihomotorni razvoj djece od rođenja do 8. godine, zatim intelektualni razvoj, emocionalna stabilnost djece predškolskog uzrasta, minimalne cerebralne disfunkcije, kao i depresivnost kod djece i adolescenata.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.