Austrija: Mladići iz BIH iz zabave pucali na Njemca iz automobila
ilustracija

Nausmično odabrali žrtvu

Austrija: Mladići iz BIH iz zabave pucali na Njemca iz automobila

Policajci iz odjeljenja za kriminalne delikte u Šerdingu u Gornjoj Austriji priveli su trojicu mladića iz BiH, zbog sumnje da su iz vazdušng pištolja pucali na 42-godišnjeg državljanina Njemačke, prilikom čega su mu nanijeli povrede.

Vozeći se u automobilu u ranim jutarnjim satima 16. decembra,  dvojica sedamnaestogodišnjaka i jedan osamnaestogodišnjak nasumično su odabrali žrtvu. Ugledali su 42-godišnjaka koji je hodao ulicom, otvorili prozore na automobilu i ispalili nekoliko metaka iz vazdušnog pištolja, piše "Kronen Cajtung".

Žrtva je zadobila povrede nakon što je tri puta pogođena u predjelu grudi i čela. Prema navodima policije, ne postoji nikakva veza između osumnjičenih i žrtve.

Samo dva dana kasnije, najstariji član trojke je pola sata iza ponoći pucao na reklamni bilbord iznad ulaza u jedan lokal, napravivši dvije rupe od metaka, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Trojica tinejdžera prijavljena su zbog sumnje za nanošenje ozbiljnih povreda, a 18-godišnjak i za oštećenje imovine.

Kazna prijeti i četvrtom adolescentu (koji je vozio automobil) zbog optužbe da nije spriječio kriminalno djelo. Sva četvorica su puštena na slobodu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.