Pripremite ukusne i mirišljave novogodišnje keksiće
ilustracija, foto:Shutterstock

Pripremite ukusne i mirišljave novogodišnje keksiće

Vrijeme je za neke paznične mirise kojima ćete okupiti svoje najmilije, a vi uživati u njihovom spremanju i dekorisanju.

Sastojci:

- 500 g glatkog brašna

- prstohvat soli

- ½ praška za pecivo

- ½ kašičice sode bikarbone

- 1 kašičica cimeta

- ¼ kašičice oraščića

- ¼ kašičice mljevenog đumbira

- 150 g maslaca

- 180 smeđeg šećera

- 1 vanilin šećer

- 160 g meda

- 1 jaje

- 1 žumance

Za glazuru:

- 1 bjelance

- 200 g šećera u prahu

- ocijeđeni limunov sok

novogodisnjikeksici768x512

Brašnu dodajte so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, muškatni oraščić i đumbir. Maslac zagrijte da se otopi pa mu dodajte šećer, vanilin šećer i med. U brašno umiješajte pripremljeni maslac, razmućeno jaje sa dodatnim žumancetom i zamijesite testo. Ostavite ga u frižideru 60 minuta.

Testo potom tanko razvite na pobrašnjenoj podlozi (papiru za pečenje). Uzmite zanimljive kalupe i njima oblikujte keksiće. Sve složite na pleh prekriven papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 °C oko 11 minuta, do rumene boje.

Kad se keksići ohlade, ukrasite ih glazurom od umućenog bjelanceta, šećera u prahu i limunovog soka.    

Izvor:N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.