Italija: Dvogodišnji dječak umro nakon obrezivanja, uhapšen ljekar
ilustracija

Brat blizanac hospitalizovan

Italija: Dvogodišnji dječak umro nakon obrezivanja, uhapšen ljekar

Muškarac (66) je uhapšen zbog umiješanosti u smrt dvogodišnjeg dječaka, koji je umro nakon izvođenja religijskog obrezivanja u gradu Monterotondu, sjeveroistočno od Rima, rekao je državni tužilac.

Ljekar američki državljanin libijskog porijekla je optužen za obrezivanje dvogodišnjig blizanaca, od kojih je jedan umro, dok je drugi u teško stanju.

Istražitelji sada utvrđuju tačan uzrok smrti a naložena je u obdukcija.

Stanje drugog brata koji je preživio se blago popravilo, iako mora da ostane na intenzivnoj nezi, prenijela je Ansa-

Dječakova porodica, porijeklom iz Nigerije, organizovala je obrezivanje u svom domu, koje je rezultiralo pretjeranim krvarenjem te dovelo do fatalnih posledica.

Istražitelji su prikupili podatke, prilikom pretrage stana osumnjičenog ljekara, koji dokazuju da on redovno izvodi obrezivanja, rekao je tužilac koji je kazao i da je zaplijenjena oprema koju je ljekar koristio.

Muškarac je suočen s optužbama za ubistvo bez predumišljaja, tjelesne povrede i nadrilekarstvo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.