Drugove pozvao na ručak pa im namjestio sačekušu?
Sa mjesta ubistav, foto: Tanjug/AP

Ubistvo Roganovića u Beču

Drugove pozvao na ručak pa im namjestio sačekušu?

Na osnovu fotografije koju je austrijska policija dostavila kolegama iz Srbije, utvrđen je identitet osobe koja je bila u društvu sa Novljaninom Vladimirom Roganovićem i Nikšićaninom Stefanom Vilotijevićem u momentu kada je pucano na njih. Uz fotografiju, do koje je Dan došao, srpskoj policiji su poslati podaci iz lažnih dokumenata koja slove na ime Danijel Milićević.

Istražitelji u Beču vjeruju da je upravo ta osoba pozvala Roganovića i Vilotijevića na ručak u restoranu ispred kojeg im je napravljena sačekuša u kojoj je Novljanin ubijen, a Nikšićanin ranjen. Međutim, inspektori bečke policije još uvijek nemaju materijalni dokaz da je on povezan sa ovim zločinom.

Ministar srpske policije Nebojša Stefanović izjavio je juče da je austrijska policija pohvalila srpske kolege zato što su brzo reagovale na njihov zahtjev za pomoć u rasvjetljavanju ubistva Vladimira Roganovića u Beču Dostavili smo im sva saznanja koja imamo.

“Dali smo kolegama iz Austrije jedan od mogućih pravaca za rasvjetljavanje ovog slučaja i dobili smo zahvalnicu austrijske policije na brzoj reakciji”, rekao je Stefanović.

On je precizirao da je srpska policija kolegama iz Austrije dala informacije o pravom identitetu jedne osobe koja je imala falsifikovana dokumenta.

Austrijski mediji i juče su spekulisali da bi upravo mladić koji je uoči pucnjave sjedio sa Roganovićem i Vilotijevićem mogao biti ključ za rješavanje ovog slučaja. Navodno, on je na saslušanju kazao da su ga Roganović i Vilotijević pozvala da se nađu u centru Beča, ali su listinzi pokazali da je taj sastanak organizovao on.

“Pretpostavlja se da su ta trojica muškarca ručali u poznatom restoranu „Figlmiler”, hramu bečkih šnicli, a da su ih ubice čekale ispred”, objavio je italijanski portal na njemačkom jeziku Stol.

Jedan očevidac je rekao da su trojica muškaraca zajedno izašla iz restorana.

“Ruski turista koji se zatekao u jednoj prodavnici u blizini čuo je hice i vidio kako prolaznici bježe. U pasažu su ostala dvojica ustrijeljenih, dok je treći čovjek pokušao da priča sa njima. Taj ruski turista je razaznao riječi na nekom slovenskom jeziku „brate, brate”, prenijela je agencija APA.

Takođe, objavljeno je da Vilotijević nije uhapšen zbog ubistva Roganovića, već zato što je za njim raspisana nacionalna potjernica. Pritvor mu je određen pošto je tužilac u Beču ocijenio da postoji bojazan od bjekstva. Inače, njegovo zdravstveno stanje je stabilno i oporavlja se u jednoj bečkoj bolnici.

U istragu o ubistvu Vladimira Roganovića uključeni su i pripadnici crnogorskog ANB-a.

Oni su u stalnoj komunikaciji sa kolegama iz Srbije, BIH i Austrije.

Crnogorski ANB provjerava nekoliko osoba iz Crne Gore koje bi mogle imati veze sa zločinom u Beču.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.