Riješena ubistva Božovića i Milića u Beogradu, uhapšene tri osobe
Bombaška likvidacija Milića, foto:Novosti

Riješena ubistva Božovića i Milića u Beogradu, uhapšene tri osobe

Srpska policija je rasvijetlila ubistvo Siniše Milića počinjeno juna ove godine na Vračaru i ubistvo Draga Božovića počinjeno u novembru na Bežanijskoj kosi i procesuirali osumnjičene da su počinili ova krivična djela, saopštio je MUP Srbije.

Direktor policije te zemlje Vladimir Rebić istakao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova rasvetljavanjem ovih ubistva, koja su bila isplanirana do detalja, pokazuje da ni jedan kriminalac nije i neće biti spokojan bez obzira na način izvršenja krivičnog djela. 

„Procenat riješenih ubistva ove godine iznosi 80 procenata, zbog čega sam veoma zadovoljan radom policijskih službenika. Podsjetiću da je za rasvjetljavanje nekih dobro pripremljenih ubistava nekada potrebno više mjeseci, a neka ubistva se riješe i nakon nekoliko godina“, istakao je Rebić. 

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević precizirao je da je policija procesuirala D.D. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u organizaciji, kao i da je počinio teško ubistvo Siniše Milića, 19. juna ove godine na Vračaru. 

Kovačević je precizirao da je na automobilu kojim je upravljao Milić aktivirana eksplozivna naprava i da je u toj eksploziji on smrtno stradao. 

Načelnik UKP-a je dodao da su pripadnici MUPa rasvijetlili i teško ubistvo crnogorskog državljanina Draga Božovića, počinjeno 26. novembra na Bežanijskoj kosi i u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili dvije osobe. 

Kovačević je precizirao da je uhapšen M.Ć. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo i U.C. (2000) osumnjičen da je počinio krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Milić je  likvidiran u stravičnoj eksploziji bombe podmetnute pod džip "tojota"na Autokomandi, u širem centru Beograda. Prema medijskim navodima, bomba je aktivirana daljinski, dok je vozilo čekalo promjenu svjetla na semaforu. Milić je rođen 1973. godine u Šekovićima u Bosni i Hercegovini, ali je  više od 20 godina bio nastanjen na relaciji Beograd - Podgorica - Bar.Do 2009. godine bio je pripadnik specijalnih antiterorističkih jedinica, prvo Republike Srpske, a potom i Republike Srbije.Od 2010. godine zvanično je bio zaposlen u podgoričkoj agenciji za lično obezbjeđenje dok je u crnogorskoj policiji Crne Gore bio označen kao jedan od naistaknutijih članova barsko-budvanskog kriminalnog klana, objavili su ranije mediji.

Bio je dugogodišnji telohranitelj i saradnik vođe barsko-budvanskog klana Luke Đurovića, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, koji je 2013. godine, poginuo u saobraćajnoj nesreći na izlazu iz Kotora. 

Božović je krajem novembra oe godine teško ranjen u sačekuši u Beogradu ispred vrtića na Bežanijskoj kosi. Pogođen je sa više hitaca i nakon pet dana je povredama podlegao u bolnici. Božović je blizak rođak jednog od vođa "kavčana" i navodno je bio povezivan sa ubistvom Budvanina Đorđa Borete, 7. decembra 2016. godine u Bečićima. Boreta je važio za bliskog saradnika Luke Bojovića.

Kodex/Novosti/Telegraf

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.