Gužve na Debelom brijedu uoči praznika

Gužve na Debelom brijedu uoči praznika

U susret božićnim i novogodišnjim praznicima, na graničnom prelazu sa Hrvatskom Debeli brijeg-Karasovići, proteklih dana ponovo su evidentne gužve. Veće na ulazu, nego na izlazu iz Crne Gore. Na drugom operativnom prelazu, Sitnica sa BiH, nije bilo povećanja prometa, mada se intenzivniji saobraćaj svakako očekuje krajem ove sedmice, piše Radio Jadran.

Zadržavanja nema mnogo, ali kako kažu u Graničnoj policiji, na kratko je sve podsjetilo na sezonu. U odnosu na radne dane tokom sedmice, promet je tokom vikenda na Debelom brijegu bio praktično udvostručen.

Taj prelaz dnevno koristi oko 3000 putnika, a evidentirano je oko 800 vozila. Proteklog vikenda, od petka do jutros, na ovom prelazu registrovano je 29 hiljada putnika i oko 8.050 vozila.

"Tokom petka ovaj prelaz je prešlo oko 7 hiljada putnika i 2000 vozila. U subotu je promet bio pojačan, pa je registrovano oko 11 hiljada putnika i 3.150 vozila. U nedjelju je broj putnika bio na istom nivou, oko 11 hiljada, dok je promet vozila bio nešto slabiji, oko 2.900",  kazali su Radiju Jadran u Odjeljenju granične policije Herecg Novi.

Na prelazu Sitnica-Zubci za sada nema ni gužvi niti zadržavanja i promet se uglavnom kreće u prosjeku od 1.700 putnika i 750 vozila po danu. Tako je bilo i ovog vikenda, no uvećan intenzitet očekuje se svakako predstojećeg vikenda, budući da i Herceg Novi i Trebinje organizuju dočeke Nove godine na otvorenom.

Ukupan godišnji promet na graničnim prelazima Debeli brijeg, Sitnica i Kobila, koji je nakon sezone ponovo zatvoren zbog rekonstrukcije na hrvatskoj strani u Vitaljini, trebalo bi da bude poznat u drugoj polovini januara sljedeće godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.