DPS napustio SO Herceg Novi zbog Badnjeg dana
Foto: Radio Jadran

DPS napustio SO Herceg Novi zbog Badnjeg dana

DPS HN je više puta do sada javno izrazio svoje neslaganje predloženim terminom održavanja skupštine opštine. Kao građanskoj partiji, i partiji koja se zalaže za ljudska prava i slobode, neprihvatljivo nam je da se na današnji datum - Badnji dan za vjernike rimokatoličke vjeroispovjesti, a i sve hrišćane koji vrijeme računaju po Gregorijanskom kalendaru, zakaže održavanje sjednice Skupštine opštine kao najvećeg predstavničkog organa svih građana Herceg Novog, kazali su iz ove partije.

Iz Opštinskog odbora DPS-a Herceg Novi kažu da je taj grad oduvijek uvažavao vjerske i nacionalne različitosti, te da se na tom uvažavanju gajio i razvijao suživot, međusobno poštovanje, iskren i prijatljski odnos iz koga su se izrodili brakovi, rodbinske i kumovske veze.

"Sazivanje sjednice na ovaj datum, po našem dubokom uvjerenju, ne ide u prilog vrijednostima stvaranim kroz vjekove.

O izuzetno važnim temama koje su predviđene za danjašnju sjednicu, kao što su PUP, rebalans Budžeta, Budžet za 2019. god, izmjenje Statuta i Poslovnika, TO, Strategija za mlade, porez na nepokretnosti, odbornici DPS HN i te kako imaju šta da kažu. Ali, danas ne! Ne iz poštovanja prema svima koji obilježavaju veliki hrišćanski praznik. A bilo je mnogo vremena i prilika da se sjednica zakaže u drugom terminu", navode iz hercegnovskog DPS-a.

Podsjećaju hercegnovsku javnost da je u ovo tek četvrta redovna sjednica skupštine u godini na izmaku.

"Da su partije na vlasti odgovorno radile, i da su se odgovorno odnosile prema građanima Herceg Novog, imale su dovoljno vremena da zakažu sjednicu ranije i održe više sjednica na kojima vi se svi zajedno bavili ovako važmim temama. Ali, odlučili su da to bude baš danas. Odlučili su iz samo njima znanih razloga da baš danas zakažu sjednicu skupštine ne mareći za istoriju, kulturu, vjeru, toleranciju, jednakost. Tako se ne vodi ovaj grad. Zato odbornici DPS HN neće učestvovati u radu današnje sjednice.

Još jednom svim vjernicima koji proslavljaju Badnji dan i Božić želimo dobro zdravlje, mir, sreću i prosperitet", poručuju iz OO DPS HN.

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.