Milo Đukanović

Đukanović čestitao Božić građanima katoličke vjeroispovijesti

"Sa razlogom smo ponosni na sklad multietničkog i multikonfesionalnog života u CG"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića, nadbiskupu barskom Rrok Gjonlleshaju, biskupu kotorskom Iliji Janjiću i svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz najiskrenije čestitke i želju da praznik provedu u miru, ljubavi i blagostanju, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima.

On je istakao da je uvjeren da će univerzalne poruke mira, praštanja i tolerancije svojstvene Božiću, biti putokaz za cijelo naše društvo, "da ono i ubuduće proklamuje i njeguje solidarnost i humanost kao vrijednosti koje baštinimo vjekovima".

"Sa razlogom smo ponosni na sklad multietničkog i multikonfesionalnog života u Crnoj Gori, na čemu nam čestita cijeli savremeni i razvijeni svijet. Poseban doprinos takvom imidžu naše države, kao i dobrosusjedskim odnosima, u kontinuitetu nesumnjivo daje rimokatolička zajednica Crne Gore. Istorijski utemeljene prijateljske veze sa Svetom stolicom, dodatno osnažene aktuelnom saradnjom i uzajamnim uvažanjem i poštovanjem, daju nam pravo da vjerujemo u sve sadržajnije odnose države i rimokatoličke crkve na dobro Crne Gore kao istinske građanske države.

Naša postignuća, naročito posmatrana od obnove nezavisnosti, podstrek su da na temeljima sloge i čovjekoljublja, afirmišemo prihvaćena evropska i evroatlanska stremljenja, ostvarujući tako osjetno poboljšanje kvaliteta života građana naše zemlje.

Uz želje za zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, još jednom srdačno čestitam najradosniji hrišćanski praznik Božić", zaključuje Đukanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.