Spriječen krivolov na Solani, krivolovci uspjeli da pobjegnu
Foto:NPCG

Spriječen krivolov na Solani, krivolovci uspjeli da pobjegnu

Služba zaštite angažovana od strane Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore spriječila je vršenje nezakonite radnje - krivolov ptica, u starom dijelu Solane gdje je lov strogo zabranjen, u subotu uveče, 22.decembra.

Prilikom obilaska terena, Služba zaštite je uočila dvojicu krivolovaca koji su uspjeli da pobjegnu spriječeni u pokušaju vršenja krivolova na patke vabilicama.

"Odmah je o ovom slučaju obavještena Policija koja je zajedno sa predstavnikom nadležne inspekcije izašla na lice mjesta, kao i NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica. Tom prilikom, između ostalog, zaplijenjen je prsluk sa municijom i ruksak sa vabilicom", saopšteno je iz NPCG.

Podsjećaju da Odlukom Vlade Crne Gore Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore već četvrtu godinu za redom upravlja prostorom Ulcinjske solane koja je prepoznata po raznovrstnosti i bogatstvu ptičjeg svijeta.

"S tim u vezi, od velikog je značaja saradnja sa svim institucijama i NVO organizacijama koje doprinose zaštiti ovog prostora.

Bogatstvo vrsta ptica doprinosi raznovrsnosti ukupnog biodiverziteta i promociji zaštićenih prostora kakav je upravo Solana. Uprava Nacionalnih parkova preduzima sve zakonom definisane mjere u cilju zaštite brojnih prirodnih vrijednosti i apeluje na sve građane da se prema zaštićenim životinjskim vrstama odnose odgovorno i sa najvećom pažnjom, kao i da svojim djelovanjem doprinesu njihovoj zaštiti i očuvanju", kazali su iz Nacionalnih parkova.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.