Raste broj poginulih: Cunami u Indoneziji usmrtio najmanje 281 osobu

Povrijeđeno najmanje 1.016 osoba

Raste broj poginulih: Cunami u Indoneziji usmrtio najmanje 281 osobu

Broj poginulih osoba u cunamiju, u kanalu Sunda, u Indoneziji povećan je na 281, a spasilačke ekipe i dalje pretražuju razorene objekte u priobalnim naseljima Sumatre i Jave.

Cunami je u većoj mjeri uništio naselja u turističkim mjestima na obali kanala Sunda koji razdvaja otoke Sumatru i Javu.

Potparol Agencije za upravljanje vanrednim situacijama (BNPB) Sutopo Purvo Nugroho saopštio je da je tokom katastrofe povrijeđeno najmanje 1.016 osoba.

On je kazao da se najmanje 57 osoba vode kao nestale.

Spasilačke službe još uvijek pretražuju pogođena naselja, pa se strahuje da bi bilans stradalih mogao i dodatno rasti.

Zvaničnici BNPB-a kao uzrok cunamija navode aktivnost vulkana Anak Krakatau, koje su intenzivirane od septembra.

U zemljotresu jačine 7,5 stepeni i popratnom cunamiju u zaljevu Palu na otoku Sulavesi u septembru je poginulo više od 2.000 ljudi, a oko 1.500 je nestalo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.