Tramp imenovao vršioca dužnosti sekretara odbrane
Tramp i Šanahan

Tramp imenovao vršioca dužnosti sekretara odbrane

Američki predsjednik Donald Tramp saopšio je kako će umjesto američkog sekretara obrane Džima Matisa, vršilac dužnosti biti Patrik Šanahan.

Tramp je odluku o imenovanju saopštio na društvenoj mreži Twitter, javlja AAnadolija.

”Drago mi je što mogu da saopštim da će funkciju vršioca dužnosti sekretara odbrane obavljati naš veoma talentovani zamjenik sekretara odbrane Patrik Šanahan. Od 1. januara će dobiti zvanje vršioca dužnosti sekretara odbrane”, napisao je Tramp.

Naveo je kako Šanahan iza sebe ima dugu listu postignutih rezultata.

O tome da će Matis da napusti funkciju špekulisalo se duže vremena, a ostavku je podnio nakon što je Tramp saopštio da će se američke trupe povući iz Sirije.

Tramp je prethodno na društvenoj mreži napisao kako je Matisu pružio drugu šansu kada ga je otpustio bivši američki predsjednik Barak Obama.

”Saveznici su veoma bitni, ali ne kada iskorišćavaju SAD”, napisao je Tramp.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.