Decembar posvećen dijalogu o ljudskim pravim LGBTIQ osoba
Foto: LGBT Forum

Decembar posvećen dijalogu o ljudskim pravim LGBTIQ osoba

Nevladina organizacija LGBT Forum Progres, zajedno sa svojim partnerima i saradnicima, posvetila je decembar kontinuiranom razvoju dijaloga i edukaciji o ljudskim pravima LGBTIQ osoba u Crnoj Gori.

"Pored obilježavanja 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, naše aktivnosti su obuhvatile i rad sa LGBTIQ zajednicom, edukacije srednjoškolaca i srednjoškolki, proširivanje dijaloga sa političkim subjektima u Crnoj Gori, kao i sveukupno podizanje svijesti među širom javnost", kazali su iz LGBT foruma.

Kako su kazali najznačajnije aktivnosti koje su realizovane tokom decembra su:

Učešće u Živoj biblioteci u gimnaziji Slobodan Škerović 

Zivabiblioteka

Foto: LGBT Forum

Predstavnik LGBT Forum Progresa je, na poziv gimnazije Slobodan Škerović, učestvovao u Živoj biblioteci koju je organizovao debatni klub Gimnazije, povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava. Naš predstavnik je imao prilike da podijeli svoja životna iskustva, kao jedna od „živih knjiga“, te razgovara sa posjetiocima o značaju zaštite i promocije ljudskih prava LGBTIQ osoba.

Predavanje u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Baru 

PredavanjesrednjaskolaBar

Foto: LGBT Forum

Predsjednica LGBT Forum Progresa, Bojana Jokić, održala je dvočasovno interaktivno predavanje učenicima i učenicima srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru, na temu ljudskih prava LGBTIQ osoba, tolerancije, prihvatanja različitosti i borbe protiv mržnje i diskriminacije. Ovo predavanje, koje je okupilo 30 učenika/ca, realizovano je u saradnji sa NVO Institut za socijalnu i obrazovnu politiku (ISOP).

Informativni program za LGBTIQ zajednicu – u partnerstvu sa NVO LGBTIQ Socijalni Centar, realizovan je kontinuiran program informisanja LGBTIQ osoba i šire javnosti u oblastima ljudskih prava i zaštite od nasilja, putem direktne komunikacije uživo, na društvenim mrežama, kao i putem telefona.

"Konačno, želimo da se zahvalimo svim partnerima, saradnicima i učesnicima/ca pomenutih aktivnosti na posvećenosti i predanoj borbi za ljudska prava LGBTIQ osoba u Crnoj Gori. Kao i do sada, LGBT Forum Progres će nastaviti da zastupa LGBTIQ zajednicu i društveno prihvatanje i jednakost, kako kroz postojeće programe, tako i kroz nove modele koje planiramo da uvedemo tokom 2019. godine", poručili su Iz LGBT-a Foruma.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.